Smart bæltetaske gør Laus liv mere normalt

Et forsøg med bæltetasker har haft så stor succes, at Rigshospitalet nu vil satse endnu mere på hjemmebehandling.

Forestil dig, at du i stedet for en uge i en hospitalsseng kan tage hele behandlingen med hjem i en bæltetaske. Sådan ser fremtiden måske ud, efter Rigshospitalets forsøg med hjemmebehandling for unge patienter har været en stor succes. Her har patienter kunne klare deres antibiotikabehandling hjemmefra med en lille bæltetaske. En af dem er 16-årige Lau Ulrik Christoffersen . 

Bæltetasken indeholder en elektronisk pumpe, en pose med antibiotika og et drop. Droppet føres hen til patientens overarm, og så klarer maskinen doseringen automatisk. Efter en testperiode er Rigshospitalet i København nu klar til at investere i endnu flere hjemmebehandlingssæt.

Når patienter ikke fylder sengepladser op på hospitalet, minimeres smittefaren både for dem selv men også for de andre patienter. Udover det, viser undersøgelser, at patienterne hurtigere bliver raske, når de er i mere vanlige omgivelser. Ifølge 1. reservelæge på Rigshospitalets børneafdeling i København bliver patienterne også hurtige raske af at være hjemme: 

-Det er en gammeldags tankegang, at patienten skal ligge i sin hospitalsseng for at kunne komme sig. Det troede vi i gamle dage, men i dag ved vi, at patienten har meget bedre af at bevæge sig og lave alt det, de plejer, siger hun til TV 2 Lorry

Fordel for patienten og hospitalet

En af de patienter, der har prøvet bæltetasken er 16-årige Lau Ulrik Christoffersen. Lau lider af en sjælden tarm- og leversygdom, der gav ham en slem betændelse. Behandlingen ville normalt kræve at Lau skulle være indlagt på hospitalet i en uges tid, men med den nye bæltetaske kunne han klare behandlingen hjemme:

-Det giver den her følelse af, at du bare lever dit normale liv. Du føler dig mere rask af at være hjemme, og jeg kunne ikke føle noget til den i hverdagen, siger Lau Ulrik Christoffersen til TV 2 Lorry.

Og ifølge 1. reservelæge Nadja Hawwa Vissing er hjemmebehandlingen noget nær et gratis fremskridt:

-Det her er for en gangs skyld et fremskridt, der ikke koster ekstra penge for politikerne og for hospitalsdirektøren. Det gør det bedre for patienterne, og det frigør midler, der kan bruges bedre på noget andet, siger hun til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik