Rotte på Bispebjerg Hospital: Patienter uden mad

Der er blevet fundet en rotte i køkkenet på Bispebjerg Hospital, som gør, at køkkenet må lukke to dage. Det bekræfter hospitalet over for TV 2 Lorry.

Én rotte har sørget for, at køkkenet på Bispebjerg Hospital må lukke i 48 timer. Foto: Brian Bergmann / Scanpix

En rotte er blevet fundet i køkkenet på Bispebjerg Hospital, som gør, at maden til patienter har været forsinket. Det bekræfter Bispebjerg Hospital over for TV 2 Lorry.

Rotten blev opdaget i området for produktion af kold mad. Den var kommet ind af et afløb, hvor en gulvrist ikke var sikret mod rotter. Det afløb er nu blevet spærret.

TV 2 Lorry har været i kontakt med en patient på Ortopædkirurgisk Afdeling, som kort efter kl. 15 fortæller, at patienterne på den givne afdeling ikke har fået mad hele dagen.

- Vi beklager hændelsen dybt, og jeg forsikrer, at der bliver arbejdet på højtryk, så patienterne kommer til at mærke så lidt som muligt til situationen. Der bliver taget hånd om dem, og de får serveret mad i morgen til sædvanlig tid. Det er ikke sket før, at vi har haft rotter i Køkkenet, siger køkkenchef Michael Allerup Nielsen i en pressemeddelse.

Læs også Bangebuksen Ludvig er Hvidovres første rottefænger-lærling

Rotten er fundet

Ifølge Bispebjerg Hospital skulle rotten nu være fundet, og medarbejdere på hospitalet er i gang med at gøre grundigt rent - med hjælp fra skadedyrsservice. Hele køkkenet skal tømmes og testes natten over for spor af flere rotter. Derudover skal alle fødevarer fra normal produktion fjernes til destruktion.

Hospitalet har været i kontakt med Fødevarestyrelsen, som anbefaler, at køkkenet laver et produktionsstop på to gange 24 timer. Det betyder, at der ikke vil blive produceret mad i køkkenet i to dage. Istedet vil der blive hentet mad udefra, så patienterne ikke kommer til at sulte.

Bispebjerg Hospital oplyser til TV 2 Lorry, at de i dag har hentet mad udefra, så patienterne nu kan få mad. 
Og hospitalet fortæller videre, at det ikke kommer til at have nogle sikkerhedsmæssige konsekvenser for patienterne.

Læs også Familie plages af rotter: "Det er så ulækkert"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik