Rotte på Bispebjerg Hospital: Patienter uden mad

Der er blevet fundet en rotte i køkkenet på Bispebjerg Hospital, som gør, at køkkenet må lukke to dage. Det bekræfter hospitalet over for TV 2 Lorry.

En rotte er blevet fundet i køkkenet på Bispebjerg Hospital, som gør, at maden til patienter har været forsinket. Det bekræfter Bispebjerg Hospital over for TV 2 Lorry.

Rotten blev opdaget i området for produktion af kold mad. Den var kommet ind af et afløb, hvor en gulvrist ikke var sikret mod rotter. Det afløb er nu blevet spærret.

TV 2 Lorry har været i kontakt med en patient på Ortopædkirurgisk Afdeling, som kort efter kl. 15 fortæller, at patienterne på den givne afdeling ikke har fået mad hele dagen.

- Vi beklager hændelsen dybt, og jeg forsikrer, at der bliver arbejdet på højtryk, så patienterne kommer til at mærke så lidt som muligt til situationen. Der bliver taget hånd om dem, og de får serveret mad i morgen til sædvanlig tid. Det er ikke sket før, at vi har haft rotter i Køkkenet, siger køkkenchef Michael Allerup Nielsen i en pressemeddelse.

Rotten er fundet

Ifølge Bispebjerg Hospital skulle rotten nu være fundet, og medarbejdere på hospitalet er i gang med at gøre grundigt rent - med hjælp fra skadedyrsservice. Hele køkkenet skal tømmes og testes natten over for spor af flere rotter. Derudover skal alle fødevarer fra normal produktion fjernes til destruktion.

Hospitalet har været i kontakt med Fødevarestyrelsen, som anbefaler, at køkkenet laver et produktionsstop på to gange 24 timer. Det betyder, at der ikke vil blive produceret mad i køkkenet i to dage. Istedet vil der blive hentet mad udefra, så patienterne ikke kommer til at sulte.

Bispebjerg Hospital oplyser til TV 2 Lorry, at de i dag har hentet mad udefra, så patienterne nu kan få mad. 
Og hospitalet fortæller videre, at det ikke kommer til at have nogle sikkerhedsmæssige konsekvenser for patienterne.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere