Politiforbund om hjemmeside: Hashhandlerne er desperate

Politiforbundet håber, at hjemmesiden, hvor betjente bliver udstillet, bliver lukket ned hurtigst muligt.

Kriminelle på Christiania føler sig presset og trængt op i en krog. Derfor offentliggør de billeder af betjente fra Taskforce Pusherstreet på en hjemmeside.

Sådan lyder analysen fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

- De gør det for at skræmme os væk. Det viser, hvor mange penge der er på spil, og hvor stor deres omsætning er.

- Jeg er rystet. Jeg håber, at det her vanvid snart får en ende, for der må være en nedre grænse for, hvor komplet sindssygt man kan opføre sig, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

På hjemmesiden bliver 19 betjente udstillet med billede og i nogle tilfælde også med fuldt navn og privatadresse. På siden omtales betjentene som "oste".

Af hensyn til betjentene skriver TV 2 Lorry ikke hjemmesidens adresse.

Skaberne bag siden skriver, at hjemmesiden har til formål at "udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania".

- Det er så grænseoverskridende og intimiderende. Jeg synes, at tingene i og omkring Christiania bevæger sig i en mere og mere ubehagelig retning. De her mennesker skyr ingen midler, når de laver deres kriminalitet. 

- De håber vel, at det kommer til at betyde, at betjente ikke vil melde sig til opgaver i Taskforce Pusherstreet, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Steffen Thaaning Steffensen, politikommissær ved Københavns Politi, fortæller, at politiet har fået en kendelse om at få lukket hjemmesiden.

Hjemmesiden er tilknyttet et domæne hos en udbyder på Island, så dansk politi har sendt en anmodning til deres kolleger på Island for at få lukket siden ned.

- Jeg er tilfreds med, at der bliver reageret så hurtigt. Det her skal betjene simpelthen ikke stå model til, lyder det fra Politiforbundets formand. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere