Politiet frikender ambulanceberedskab efter dødsfald

Akutberedskab afviste flere vidners anmodning om at sende en ambulance til en stærkt blødende og omtumlet mand ved Vestamager metrostation. Næste morgen blev den 61-årige mand fundet død.

Københavns Politi har nu vurderet, at akutberedskabet ikke gjorde noget galt, da man afviste ønsket om at sende en ambulance.

Afgørelsen undrer sønnen, Christian Christensen, der den pågældende aften modtog et opkald fra akutberedskabet og efterfølgende forgæves cyklede rundt ved Amager Fælled og ledte efter sin far.

- Det er så sindssygt, at de først sagde nej til i det mindste at køre ud at se på min far, når folk nu ringede om, at han ikke kunne stå selv eller finde rundt og helt tydeligt havde slået hovedet. Og det kan da umuligt være efter protokollen, at man bagefter prøver at få nogen fra familien til at gøre noget ved det, de ikke selv vil tage sig af«, siger Christian Christensen.

Til Politiken siger enhedschef Jan Nørtved fra Region Hovedstadens akutberedskab, at man traf den rette beslutning, da den 61-årige den pågældende nat selv afviste, at han havde brug for en ambulance.

- Det er en dybt ulykkelig sag, men vi er inde ved kernepunktet af den grundlæggende værdi i vores samfundsetik: Hvor går grænsen for, hvornår man underkender folks egen vurdering af, om de kan beslutte over eget liv? Det skal man være meget forsigtig med at overskride, siger Jan Nørtved.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere