Peter Madsen anker livstidsdom til landsretten

Kort efter at have modtaget livstidsdom for dab på den svenske journalist Kim Wall, anker Peter Madsen nu.

Retstegning af Peter Madsen og specialanklager Jakob Buch-Jepsen. Foto: Anne Gyrite Schütt / Ritzau Scanpix

Ubådskaptajn Peter Madsen anker den livstidsdom, som han netop har modtaget i Københavns Byret for det seksuelt motiverede drab på svenske Kim Wall. 

Læs også Klokken 13 rettes hele verdens opmærksomhed mod Danmark

- Retten har ved fastsættelse af straffen lagt vægt på, at der var tale om et kynisk og brutalt drab på en tilfældig kvinde, der i forbindelse med sit arbejde som journalist havde taget imod et tilbud om en tur i tiltaltes sejlbåd, sagde retsformand Anette Burkø som begrundelse for, at Peter Madsen idømmes fængsel på livstid.

Peter Madsen er dog ikke enig i den udlægning, og derfor anker han dommen gennem sin advokat Betina Hald Engmark.

Peter Madsen vil dermed have, at den næste retsinstans også vurderer sagen. Forsvareren har ikke nogle bemærkninger til, at Madsen skal sidde varetægtsfængslet indtil da.

Læs også Ubådssagen: Peter Madsen kendt skyldig i drab og idømt livstid

Alligevel diskuteres det nu på, hvilket grundlag Madsen fortsat skal sidde fængslet. Hald Engmark er uenig i, at der er risiko for, at Madsen påvirker vidnerne.

- Jeg kan ikke se, hvordan han skal kunne påvirke vidnet fra Teknologisk Institut eller den såkaldte ubådsekspert.

Gennem hele sagen har den 47-årige excentriker nægtet sig skyldig i drabet på svenske Kim Wall, men alle Madsens forklaringer forkastes af byretten.

Dommen i Københavns Byret blev afsagt klokken 13, og den dømte skulle blot bruge få minutter på at komme med sin reaktion.

Efter et kort ophold i et tilstødende lokale til byrettens retssal 60 kunne forsvarer Betina Hald Engmark oplyse, at sagen ankes til landsretten. 

Opdateres... 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik