Ny københavnerkendis: Verden elsker vores pantholdere

BBC har fået øjnene op for den gode københavnske idé, der gør pantsamleres liv nemmere og mere værdigt. Nu er den gået viralt på Facebook.

De første pantholdere fik plads på siden af skraldespande på Vesterbro i 2015. I dag er der over 500 i hele København. Foto: TV 2 Lorry

De første pantholdere fik plads på siden af skraldespande på Vesterbro i 2015. I dag er der over 500 i hele København. Foto: Københavns Kommune

1 af 2

Det er simpelt, men alligevel helt genialt.

Det synes den engelske medievirksomhed BBC i hvert fald, der har delt en video om de københavnske pantholdere på deres Facebook-side. Det skriver Magasinet KBH på Facebook.

De første pantholdere blev sat op på siden af københavnske skraldespande i 2015.

Under sloganet "Giv din pant videre" opfordrer de mennesker, der ikke selv gider gå ned til flaskeautomaten, til at sætte flasker og dåser i holderen i stedet for at smide dem i skraldeposen.

På den måde slipper pantsamlere for at skulle rode i skraldespanden, samtidig med at flere flasker og dåser forhåbentlig bliver genbrugt.

Læs også Mere pant i bybilledet

Udlandet elsker idéen

Nu kan det være, at tiltaget spreder sig til andre lande. Folk fra hele verden er i hvert fald vilde med idéen.

Indtil videre er der 26.000 menesker fra hele verden, der enten elsker eller synes godt om videoen, der blev lagt op på BBC's Facebookside for en måned siden. 

Videon er desuden blevet delt 24.000 gange af personer, der blandt andet bor i USA, Mexico og Australien. 

Se BBC's video herunder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik