Ni år efter dødeligt juvelrøveri på Amager: Nu er mistænkt anholdt

Ni år efter et meget groft røveri mod en guldsmed på Amager har politiet anholdt mistænkt gerningsmand efter udlevering fra Frankrig.

En opsigtsvækkende efterforskningssag om et meget groft juvelrøveri på Amager, hvor en af røverne blev skudt og dræbt af politiet, har ført til en anholdelse i sagen - ni år efter, røveriet blev begået.

Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at de torsdag anholdt en chilensk mand, som er blevet udleveret fra Frankrig.

Han er mistænkt for at være en af gerningsmændene i en af de mest opsigtsvækkende sager om væbnet røveri i de seneste år.

I april 2010 begik en større gruppe af chilenske gerningsmænd et væbnet røveri mod en guldsmed på Amagerbrogade i København. Her slap røverne væk med en større mængde smykker og juveler til en værdi af 4,9 millioner kroner.

I forbindelse med flugten fra røveriet skød og dræbte en betjent en af røverne.

Forinden var betjenten blevet slæbt efter bilen, da han under røvernes flugt havde taget fat i bildøren. Mens betjentes hang efter bilen forsøgte føreren at køre ind i biler for at ryste betjenten af.

Betjenten trak sin tjenestepistol og skød føreren, som senere døde af skuddet. Statsadvokaten fastslog senere, at betjenten med god grund frygtede for sit liv og helbred.

Det er manden sigtet for

Den daværende efterforskning førte til anholdelse af en række personer, som efterfølgende har fået domme på mellem tre og seks års fængsel samt udvisning af Danmark.

Efterfølgende ebbede efterforskningen langsomt ud, men i november 2017 tilgik der sagen helt nye oplysninger. Det førte til, at efterforskningen af det grove røveri blev genoptaget.

Denne nye efterforskning medvirkede til, at mistanken kunne rettes mod yderligere én gerningsmand fra røveriet, der befandt sig i udlandet.

Derfor afsagde Københavns Byret i august 2018 kendelse om varetægtsfængsling in absentia af den mistænkte.

På baggrund af fængslingskendelsen blev der i september 2018 udsendt en europæisk arrestordre.

Det resulterede i, at den efterlyste blev anholdt i Frankrig i december måned.

Den mistænkte er blevet sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens § 288, stk. 2, jf. stk. 1, nr. 1.

Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling.

Anklageren vil begære retsmødet afholdt for lukkede døre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere