Nationalmuseet drukner i skatte

Museet kan ikke nå at registrere alle de fund borgerne kommer med

Det kunne lyde som museumsfolkenes  dejlige drøm - men det er ved at blive et mareridt. For danskernes fund af fortidens skatte - guld, sølv, flinteøkser og så videre har nået så stort et omfang, at de ansatte på Nationalmuseet ikke kan følge med, når skattene fra fortiden skal registreres.  Det skriver Jyllands-Posten.

Der bliver indleveret så mange genstande - såkaldt danefæ - at sagsbehandlingstiden fra indlevering til udbetaling af dusør til den, der har gjort fundet - tager to og et halvt år.

-Vi er bagud - og i øjeblikket kommer vi mere og mere bagud. Jeg vil ikke klage over ressourcer, og danefæområdet prioriteres højt, men Nationalmuseet har mange andre opgaver, der også skal prioriteres højt, siger sekeratriatschef på museet, Mads Schea Mikelsen til Jyllands-Posten.

Det er blandt andet et stigende antal danskernes hobby med at lede efter fortiden, der gør livet - om ikke surt - så i hvert fald travlt for museets ansatte - for de mange amatørarkæologer har i den grad heldet med sig.

Museet regner med, at der alene i år vil blive indleveret mellem 11.000 og 12.000 genstande. Sidste år modtog museet 9756 genstande - som til sammen udløste en godtgørelse på 4,2 millioner kroner.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere