Metrobrand lukker station og togdrift

I nat lød brandalarmen på Amagerbro Station. Der var røgudvikling i forenden af et metrotog, og straks blev det meste af metrodriften på linje M2 lagt ned.

Metrostationen på Amagerbro blev i nat lukket. Lukningen skyldes, at der opstod kraftig røgudvikling fra et metrotog, der holdt ved stationen.

Den vagthavende hos Københavns Politi oplyser lørdag formiddag til TV 2 Lorry, at politiet modtog en anmeldelse klokken 04.21 om, at der var røgudvikling på Amagerbro Station.

Af anmeldelsen fremgår det også, at toget hurtigt blev taget ud af drift og kørt til værkstedet. Det bekræfter kommunikationschef hos Metro Service, Jette Clausen.

- Egentlig handler det om, at en frontrude på et metrotog blev smadret, formegentlig som følge af hærværk, siger Jette Clausen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Sådan en forrude består af glødetråde, og derfor kommer der røg- og varmeudvikling, når den bliver ødelagt.

Metroselskabet oplyser, at der ikke var den store dramatik omkring episoden, men Jette Clausen anerkender, at man nemt kan blive utryg i en sådan situation. 

- Når man nu er i toget, så kan jeg godt forstå, at man bliver bekymret over røg og varmeudvikling. Det er der ikke noget at sige til, siger kommunikationschefen, som tilføjer:

- Når der sker sådan noget, så starter der en helt normal procedure, hvor politi og brandvæsen bliver tilkaldt. Det er helt normalt, og heldigvis var det ikke noget alvorligt denne gang.

Der var aldrig ild i metrotoget, men en steward fra Metroselskabet ankom hurtigt til stedet, fik lukket stationen af og efterslukket røgudviklingen i den forreste del af metrotoget, oplyser Metroselskabet.

I en periode holdt hele metrosystemet stille, hvorefter metrotogene kørte kun på de overjordiske stationer, fremgår det af Metroselskabets Twitter-konto.

Metroen kørte normalt igen klokken 04.58 tidligt i morges.