Måske eneste chance: Tør du ta´ med i dybet?

For første - og måske eneste gang åbner HOFOR fjernvarmetunnellen under Københavns Havn og inviterer københavnerne på en højst usædvanlig tur.

Du skal nok ikke lide af klaustrofobi. Du må heller ikke være bange for at opholde dig dybt under jordens overflade - langt fra dagslyset. Men kan du klare det - så byder HOFOR (Hovedstadsområdets Forsyningsselskab) på en oplevelse langt ud over de sædvanlige.

Søndag den 5. februar er det Varmens Dag - og her kan man krydse Københavns Havn i den undersøiske fjernvarmetunnel, der går mellem Islands Brygge og Kalvebods Brygge.

Man kan kun komme ned i tunnelen fra den ene side - nemlig Islands Brygge-siden. Det vil sige, at hvis man smider sin cykel ved nedgangen, så skal man altså tilbage til Islands Brygge via en af broerne.

Til gengæld har man formentlig fået en ret så usædvanlig oplevelse.

Der er ikke meget plads i den 320 meter lange tunnel. Tør du gå med?
Der er ikke meget plads i den 320 meter lange tunnel. Tør du gå med?

Tunnelen ligger 25 meter nede, og den er 320 meter lang. Man kravler ned via trapper på landsiden og krydser altså under Københavns Havn med 25 meter jord - og siden havnevand lige over sig. Tunnelen har en diameter på tre meter - men en hel del af det areal er fyldt med fjernvarmerør.

Byggeriet af tunnelen har varet to år - nu er den færdig.

-Vi skal først og fremmest levere grøn og sikker fjernvarmeforsyning til vores kunder, men hvorfor ikke benytte Varmens Dag i år til at vise københavnerne den nye tunnel mellem de to brygger og lade dem tage turen igennem, så de kan sige, at ’de har prøvet at gå under vandet i Københavns Havn?

Det synes vi kunne være en festlig måde at indvie den nye tunnel på, og vi stiller selvfølgelig op med nogle af vores garvede driftsfolk, der også kan fortælle lidt mere om både byggeriet og vores fjernvarmeforsyning generelt, hvis man nede i dybet kommer på et spørgsmål eller to, fortæller sektionsleder hos HOFOR, Bo Jensen-Møller.

Arrangemeentet foregår søndag den 5. februar fra klokken 11-14. Nedstigningen sker  nær Kulturhuset på islands Brygge.

 


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?