Løsning til søs: Tæskebamse skal forhindre hærværk

En kæmpebamse ved navn General Skrivebord tager fra i dag imod slag fra vrede sejlere ved Stigbordene.

General Skrivebord ser mut ud, som han sidder ved Stigbordene på Sluseholmen. Den store, brune plysbamse har da også fået Københavns måske værste job.

Han skal være bokse-bamse for alle de vrede sejlere, som mistede muligheden for at sejle gennem Stigbordene, da de blev spærret med gitre og tove med flydepontoner. Og vrede sejlere er der mange af.

Det er seks-syv Sydhavns-beboere, der har sat General Skrivebord på hans nye plads, fordi de var ærgerlige over de mennesker, der tidligere på ugen savede og skar afspærringen i stykker.

- Der er jo virkelig mange, der har lyst til at gøre noget med en hammer eller vinkelsliber, men det der med hærværk går jo ikke. For det første er det ulovligt, og for det andet hjælper det ikke noget. Hvis man skærer en flydeline over, kommer den jo igen. Det eneste, man får ud af det, er, at folk bliver sure på os, siger Max Tobiasen, der er sejler, beboer i Sydhavnen og en af General Skrivebords forældre.

Og selvom han er imod hærværket skal man ikke tage fejl af, at han og de andre bagmænd bag bamsen er trætte af afspærringen.

Sejlere om afspærring: "en tosset skrivebordsbeslutning"

General Skrivebord har fået sit navn, fordi han er et symbol på det, som sejlerne kalder en tosset skrivebordsbeslutning. 

 
 
Foto: Max Tobiasen

- Det personificerer den der skrivebordsmentalitet, der viser, at dem, der har taget beslutningen ikke aner, hvad de snakker om. Og så har vi opfundet General Skrivebord, så det ikke bliver en personhetz, siger Max Tobiasen. 

- Hvis man er så frustreret, at man bare bliver nødt til at gøre noget og få afløb for sit raseri over en dårlig beslutning, kan man gå over til Stigbordene og stikke ham en ordentlig en på skallen. Luk øjnene og tænk på, at det er General Skrivebords skyld, og få så afløb for frustrationerne ved at stikke ham nogle på hovedet, siger han om den stakkels bamses formål.

Flere sejler ikke længere

Han forklarer, at både han og mange andre er stoppet med at sejle, efter de ikke længere kan komme igennem den populære bro.

En stor del af sejlerne i Sydhavnen, hvor han selv bor, vil nemlig gerne sejle ind til Islands Brygge for at få en drink eller sejle nord på til Øresund for at fiske.

Og hvis du, ligesom den ikke særlig sejlkyndige skribent, tænker: Kan man ikke bare sejle rundt om Amager, hvis man vil nordpå? Så er det ikke en løsning, mener Max Tobiasen.

Ifølge ham er der så lavvandet på sydsiden af Amager, at man skal sejle minimum en kilometer væk fra øen - nogle steder længere - når man skal rundt om øen.

Den store bue gør, at det kan tage flere timer blot at komme frem, og derfor bliver det umuligt at komme frem og tilbage på én dag, når man ikke kan tage en smutvej gennem havnen for at fiske i Øresund, lyder det fra Max Tobiasen.

Derfor er sejlerne vrede

Herunder kan du se TV 2 Lorrys indslag om hærværk på afspærringen.

Indslag fra 27/6 2018

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere