Upopulær havneafspærring skåret over: Stærke tegn på hærværk

Den flydende afspærring med reb og pontoner ved Stigbordene holdt ikke engang en uge.

For en uge siden blev Stigbordene ved Sluseholmen spærret af med gitre og flyde-pontoner. 

Det har været voldsomt upopulært blandt sejlere og roere, og nu tyder meget på, at vreden er kammet over.

quote Det svarer til at ødelægge redningsvestene, der hænger i Københavns Havn

Kristian Wederkinck Olesen

De lange reb med flydepontoner er skåret over, og kommunikationschef i By & Havn, Kristian Wederkinck Olesen tror ikke, det er den stærke strøm, der er synderen.

- Der er stærke tegn på, at flydeafspærringen har været udsat for hærværk. Wiren er blevet skåret over, og desuden er der blevet fjernet tømmer i Stigbordene for at skabe fri passage. Helt konkret er der blevet savet i en træafspærring i en af hullerne gennem Stigbordene, så man kan sejle igennem med eksempelvis en kajak, fortæller Kristian Wederkinck Olesen. 

Noget tømmer i Stigbordene blev savet over, så der var fri passage gennem broen for kajakker.
Noget tømmer i Stigbordene blev savet over, så der var fri passage gennem broen for kajakker.
Foto: Rasmus Wilmann
Dette er enden af det lange tov med flydepontoner på. Det er ikke blot blevet delt i to, men har også skæremærker flere steder.
Dette er enden af det lange tov med flydepontoner på. Det er ikke blot blevet delt i to, men har også skæremærker flere steder.
Foto: By & Havn

Tovene med flydepontoner blev ellers sat op for at beskytte roere mod at komme farligt tæt på gitrene, der er blevet beskyldt for at kunne holde en roer fanget i stærk strøm og i værste fald være skyld i drukneulykker.

Og løse reb med flydepontoner gør langt fra situationen mere sikker.

- Lad det være sagt med det samme. Al hærværk er dumt, men dette er i særdeleshed dumt, da det er hærværk på en sikkerhedsforanstaltning, der skal sikre roere og sejlere fra at komme i farlige situationer. Det svarer til at ødelægge redningsvestene, der hænger i Københavns Havn, siger Kristian Wederkinck Olesen.

De to røde streger øverst på billedet herunder viser, hvor flydeafspærringerne er sat op.

Flydespærring
 
Foto: Kontaktgruppen

By & Havn har valgt ikke at politianmelde det formodede hærværk, så længe det kun er sket en enkelt gang.

- Vi vil ikke gisne om baggrunden for dette hærværk, og vi peger heller ikke fingre af nogen. I første omgang håber vi, at dette er en enlig svale, siger kommunikationschefen.

Skulle nogen blive fristet til hærværk i arrigskab over ikke at kunne sejle ind og ud ad havnen, så får de ikke lige så let ved at ødelægge afspærringen, som det har været indtil nu.

- Vi er i gang med at udbedre skaderne og forstærker nu de første par meter af wiren med en kæde, så den ikke kan skæres over igen, siger Kristian Wederkinck Olesen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik