Se videoen: Nu spærres havn med gitre

Nu er det endeligt slut for sejlads gennem Stigbordene i denne sæson. Hullerne, hvor mange københavnere hver dag sejler igennem, er nu spærret med gitre.

By & Havn har i dag sat gitre i Stigbordene ud for Sluseholmen i Københavns Havn.

Det skal forhindre vandvids-vandscootere og andre, der sejler uforsvarligt, i at komme ind i havnen fra syd, og det sker, efter to kvinder sidste år blev dræbt af en vandscooter ved Langebro.

Politiet har oplyst til TV 2 Lorry, at der flere gange i år er blevet set vandscootere i havnen, og derfor har de bedt om, at der bliver spærret af, selvom det har gjort en stor del af havnens brugere vrede. 

Mange sejlere og roere er sure over, at de ikke længere kan sejle fra havnen og ud forbi blandt andet Sydtippen og Valbyparken, når de har lyst.

Kajakroerne har et overbæringssted, som de arbejder på at få By & Havn til at opgradere, fordi det lige nu er alt for lille i forhold til antallet af kajakker, og ikke særlig sikker har flere af havnens brugere sagt.

Sejlerne må nøjes med at sejle igennem, når slusen har åbent to timer om dagen. Du kan læse mere om det her

Ud ovre gitrene i Stigbordene, bliver der også sat skilte op og lagt flydepontoner, som skal forhindre, at blandt andet kajakker og kæntrede roere bliver mast op mod gitrene, når strømmen er stærk.

Afspærringen skal evalueres, når sæsonen er ovre.

Hvis politiet til den tid stadigvæk vurderer, der er brug for at spærre havnen, kommer der formentlig en ny løsning, hvor man kan åbne en bom med en chip. Den løsning arbejder By & Havn i øjeblikket på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

fjernbusterminal buskaos bus ingerslevsgade

Udformningen på plads: Sådan skal Københavns nye fjernbusterminal se ud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere