Kunsthal giver gratis adgang i juledagene

I Kunsthal Charlottenborg ved Kongens Nytorv fejrer man et godt år med gratis adgang i juledagene.

Simone Aaberg Kærns kontroversielle bataljemaleri blev præsenteret på Kunsthal Charlottenborg i 2016. Værket var kontroversielt, da hendes skitse blev afvist af forsvaret, der ikke syntes, at det fortalte "den egentligt ret lykkelige historie om den danske indsats i Libyen". Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Her i december er det helt gratis at gå på opdagelse i Kunsthal Charlottenborg.

Ifølge kunsthallen skyldes det generøse tilbud, at man vil fejre et år med publikumsrekord.

Det er blandt andet udstillinger med kunstnere som John Kørner, Ovartaci og Yoko Ono, som har fået mange til at gå en tur i kunsthallen, der har flotte gamle lokaler ved Nyhavn og Kongens Nytorv i Indre København.

- Vi synes, at den bedste måde at fejre kunsthallens fremgang på, er at markere det sammen med vores publikum. Derfor giver vi gratis adgang mellem jul og nytår, siger direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, til TV 2 Lorry.

- Jeg tror, at vi har et stort publikum, blandt andet fordi folk længes efter fordybelse. Og så er vi så heldige, at det som vi selv synes er godt, også er noget som publikum vil se, siger direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael  Thouber.

Læs også Skolebørn troede, de skulle på museum: Mødte landsholdet i stedet

Trukket overskrifter verden over

I alt har mere end 100.000 gæster i år kigget forbi kunsthallen, der har fokus på samtidskunst. 

Sommerens facade-installation af Ai Weiwei, og den flygtningekrise som værket satte fokus på, har trukket overskrifter verden over.

Man har ligeledes lavet et samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, CPH:DOX og Chart. 

- Vi har haft mulighed for at vise en række af tidens mest markante samtidskunstnere. Heldigvis har det også appeleret til publikum, siger Michael Thouber.

Gratis adgang - åbningstider

I juledagene er der fra den 26. til den 29. december åbent og gratis adgang til Kunsthal Charlottenborg - fra 12.00 til 20.00.

Den 30. december holder kunsthallen dørene åbne fra klokken 11.00 til 17.00.

Ai Weiweis installation er lavet specifikt til Charlottenborg og består af mere end 3.500 redningsveste fra flygtninge, der er kommet i land på den græske ø Lesbos. Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?