Konservative: Arbejds-motion er spild af skatteborgernes penge

Københavns Kommune vil gøre ugentlig motion obligatorisk for kommunens SOSU-assistenter og –hjælpere. Medarbejderne begejstres - de Konservative undres.

De Konservative i København ryster på hovedet af planerne om at indføre en times motion i arbejdstiden til de ansatte på kommunens plejehjem.

- Den tid, der går til at dyrke motion, den går fra de gamle, siger gruppeformand hos de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, til TV 2 Lorry torsdag.

Medarbejdermotionen bliver indført, fordi et 3-årig forsøg blandt 600 medarbejdere med en times motion om ugen har vist, at næsten halvdelen af medarbejderne har lettere ved deres arbejde.

Medarbejderne melder sig også mindre syge og forventes at blive mindre nedslidte.

Du kan læse mere om denne sag her.

- Det er da dejligt, at SOSU-hjælperne bliver mere raske. Men jeg må holde fast i, at når vi som samfund opkræver skatter fra folk, der går på arbejde, så er det ikke for, at nogen kan dyrke motion i deres arbejdstid. Så er det for, at de gamle kan blive passet, siger Jakob Næsager.

Den obligatoriske motion til medarbejderne træder i kraft i 2017. Både medarbejdere, fagforeningen, FOA og ÆldreSagen er positive over for tiltaget.

Den ansvarlige borgmester mener endda, at motionen kan betale sig, selvom det her og nu koster en arbejdstime per medarbejder om ugen.

- Det her er både en investering i medarbejdernes arbejdsmiljø men også i vores fælles pengekasse, siger Københavns Sundheds- og Omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF).

- For når vi får mindre sygefravær, så er der flere mennesker, som går på arbejde og færre udgifter til sygedagpenge. Så på den måde er det en investering, som er til gavn for os alle sammen, siger Ninna Thomsen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere