Københavns Kommune smider skodmyte i skraldespanden

Cigaretskod udgør suverænt størstedelen af det affald, der flyder i Københavns gader. Det skyldes måske, at mange rygere tror, skodderne ikke må komme i skraldespanden. Den myte vil kommunen nu aflive.

Ni ud af ti stykker affald, der ryger ved siden af skraldespanden i København, er cigaretskod.

Så selvom stikprøvemålinger indikerer, at der bliver smidt færre skod på gaderne i København end tidligere, udgør de stadig et stort problem. 

Fakta

En af forklaringerne på, at mange rygere smider deres skod på jorden, er at mange ikke ved, hvor de skal gøre af deres skod, og så vælger de et af de dårligste alternativer - de smider dem på veje og stier.

Sætter ikke skraldespandene i brand

Det vil dog være langt bedre at smide dem i en af kommunens 5800 skraldespande, for man skal ikke frygte, at de sætter ild til skraldespandene, hvis de bare er slukkede, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune deler lommeaskebægre ud. Man kan blandt andet få lommeaskebægre på 200 caféer.
Københavns Kommune deler lommeaskebægre ud. Man kan blandt andet få lommeaskebægre på 200 caféer.
Foto: Københavns Kommune

Derfor kører Københavns Kommune i de kommende uger en kampagne, der skal gøre rygerne opmærksomme på, at de let kan komme af med deres skod ved at bruge byens skraldespande. 

- Vi ved, at skod avler skod, og det er en stor udfordring, da skod er en af de typer affald, der har mest negativ betydning for københavnernes oplevelse af om et område er rent og rart opholde sig i, og så er de dårlige for miljøet, siger serviceområdechef, Bianka Saarnak.

Udover at sætte plakater op på blandt andet busser og bustoppesteder, arbejder kommunen sammen med såkaldte influenter - typisk unge mennesker med mange følgere på de sociale medier, og så deler en patrulje fra kommunen lommeaskebægre ud til rygere i parker og på pladser. Man kan desuden få lommeaskebægre på 200 cafeer.  

Rygernes holdning til cigaretskod

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20200624-170308-L-1920x1280we

playGodt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

25_seconds

playStrid i landsretten - beboere i Fredens Havn kan blive hjemløse

dunkene

playKøbenhavnske forskere bag banebrydende metode: Så meget kemi afgiver drikkedunke

Pandaer

playZoos hanpanda vil hellere tygge i bambus end parre sig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere