Københavnerfestival skrumper for at undgå kø og trængsel

Den nystartede multi-festival HAVEN lukker i år væsentlig færre mennesker ind end i debut-året sidste år.

Billede fra sidste års Haven Festival. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Da øl-, mad-, musik- og performancekunst-festivalen HAVEN startede op på Refshaleøen sidste år, blev publikumssuccesen for stor til, at de kunne håndtere det.

- Vi havde rigtig mange køer, og der var lidt besværligheder med bevægeligheden på pladsen, siger talsmand Sigurd Hartkorn fra festivalen.

Derfor har festivalen valgt, at de, når de åbner den 10.-11. august, kun lukker cirka 10.000 betalende gæster ind per dag mod sidste års cirka 16.000. De præcise tal vil festivalen ikke ud med.

Læs også 12 nye navne: Nyopstartet festival offentliggør canadisk band

Talsmanden mener ikke, 16.000 gæster udover blandt andet musikere og frivillige nødvendigvis er for mange, men det er for tidligt i festivalens historie. 

- Det kræver flere års erfaring, siger han om at kunne håndtere de mange mennesker på det specifikke sted. 

- Vi vil hellere skære lidt ned og så lave en bedre festival, siger Sigurd Hartkorn.

Der bliver i år rykket rundt på blandt andet toiletterne på pladsen for at skabe mindre trængsel, og de færre mennesker betyder, at der bliver flere mad- og ølboder per gæst.

Det er Aaron Bryce Dessner fra bandet The National, kokken Claus Meyer, Mikkel Borg Bjergsø fra københavner-bryggeriet Mikkeller og koncertarrangøren Beatbox Entertainment, der står bag HAVEN Festival.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?