Københavner frikendt for Kjærsgaard-krænkelse

En snotklat sendt i hendes retning har fået Pia Kjærsgaard op i det røde felt. Men en 46-årig københavner, der i første omgang var mistænkt, går fri

En 46-årig københavner, der torsdag eftermiddag blev anholdt og mistænkt for at sende en snotklat i retning mod Folketingets formand på Folkemødet på Bornholm, er blevet løsladt igen.

- Det var ikke ham, siger Carsten Andersen fra politiet på Folkemødet.

Manden blev i første omgang anholdt, efter at folketingsformand Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti torsdag kontaktede politiet og fortalte, at en mand havde snottet mod hende, idet han gik forbi.

- Manden satte fingeren op til næseboret og sendte en snotter i retning mod Folketingets formand.  Hun føler sig helt klart krænket fortæller Finn Tørngren Sørensen, der er pressesekretær for blandt andre Folketingets formand.

Snottet ramte dog ikke.

Den 46-årige blev anholdt på baggrund af et signalement, men politiets efterforskning har vist, at han ikke havde noget med sagen at gøre, og manden er blevet løsladt efter endt afhøring.

Politiet har ikke anholdt nogen anden mistænkt i sagen, men hvis det lykkes at finde frem til gerningsmanden, vil den pågældende formentlig blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Politiet tager naturligvis sager, hvor folkevalgte udsættes for ubehageligheder alvorligt, og derfor vil politiet også fortsætte med at lede efter gerningsmanden, siger politiet i en pressemeddelelse.

Hændelsen på Bornholm kommer, efter at forhenværende justitsminister Morten Bødskov fra Socialdemokraterne tidligere på ugen fik en knytnæve i hovedet. 'Et angreb på demokratiet', kaldte Pia Kjærsgaard selv overfaldet.

Det er langt fra første gang, at Pia Kjærsgaard selv bliver antastet. Blandt andet måtte hun i 1998 søge tilflugt i en bank, da hun blev jagtet af autonome på Nørrebro.

Folkemødet begyndte torsdag og fortsætter til søndag. Der vil være cirka 3000 debatter og arrangementer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere