København vil bekæmpe rådden cykelkultur

300.000 cykler hver dag i København. Kommunen lancerer nu en kampagne, der skal få cyklisterne til at tage mere hensyn.

Det kræver fuld opmærksomhed og gode reaktionsevner at cykle i København. Det ved enhver, der har prøvet at cykle gennem hovedstadens gader, stræder og ikke mindst smalle cykelstier i myldretiden.

Mange af de 300.000 københavnere, der hver dag cykler i hovedstaden, har nemlig et letsindigt forhold til de trafikale regler.

Det vil Københavns Kommune nu prøve at rette op på. Kommunen starter i dag en adfærdskampagne, der skal få cyklister til at køre mere hensynsfuldt.

- Vi udvider cykelstierne over hele byen, men plads gør det ikke alene, og derfor sætter vi med denne kampagne nu fokus på at få de mindre hensynsfulde cyklister til at køre pænere og dermed skabe mere tryghed for alle på cykelstierne, siger Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

Kampagnen skal ikke mindst sætte fokus på manglende tegngivning og vigepligt ved busstoppesteder.

- Mere plads på cykelstien er det primære ønske i forhold til at skabe mere tryghed, og herefter er det faktisk et ønske om mere hensyntagen fra andre cyklister. Størstedelen af københavnerne kører fornuftigt, men vi ser desværre også en mindre gruppe cyklister, som ignorerer regler og medtrafikanter - og hvor der er plads til forbedringer, lyder det fra Morten Kabell.

Københavnerne kommer til at møde kampagnen Sikker Cykelby på gadeplan, hvor plakater, lysaviser og fodhvilere vil minde om de gode cykelvaner og opfordre til at køre sikkert.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere