God gerning for naturen: Frivillige indsamler et ton affald

På fire timer samlede miljøorganisationer med hjælp fra omkring 80 fremmødte i alle aldre et helt ton skrald ved Nokken på Amager

Omkring 80 børn og voksne mødte op i formiddags for at bruge deres søndag på at samle skrald.
Omkring 80 børn og voksne mødte op i formiddags for at bruge deres søndag på at samle skrald.
Foto: Ulrik Frees Horneman / TV 2 Lorry

De københavnske kanaler og søer ligger for ofte vand til alverdens forskellige typer affald. Derfor inviterede organisationerne Miljøkajakken, Miljøløberne og Os Om Havet til en søndagstur ved Nokken på Amager for at samle affald.

Efter fire timers hyggelig affaldssamling er en af arrangørerne både rystet over, at de kunne finde et helt ton affald på så kort tid, men glad for en dag med fokus på skrald i naturen: 

Frivillige samlede affald på Amager

- Det er gået helt fantastisk. Folk var overrasket over, hvor meget skidt og møg, der var i vandet. Når de så selv skal ud og have fingrene i lorten, så finder de ud af hvor meget der egentlig er, og hvor beskidt der er. Så bliver de frustrerede over det, og det er lidt pointen, siger Marc Christian Allentoft-Larsen, Biolog i Os Om Havet.

Skrald for hele familien

Mange børn var mødt op med deres familier for at samle skrald. De havde især en fest over alt det mærkelige skrald, de fandt. Børnene fandt knogler, stole og sågar juletræer. Ifølge Marc Christian Allentoft-Larsen er meningen med arrangementet, at skabe fokus på det affald, der ender på havbunden:

Miljøkajakken hjalp med at samle affald op fra vandet. Her trækkes en orange kasse op.
Miljøkajakken hjalp med at samle affald op fra vandet. Her trækkes en orange kasse op.
Foto: Ulrik Frees Horneman / TV 2 Lorry

- Meningen er at skabe fokus på at fjerne affald fra naturen. Det handler om at vise, hvor galt står det egentlig til og hvor få mennesker skal der til for at gøre en forskel. På fire timer med 80 mennesker har vi samlet et tons affald, og vi kan samle lige så meget i morgen, siger han.

Har du lyst til at hjælpe med at fjerne skrald i naturen, kan du tage til Amager Strandpark d. 22. april, hvor Os Om Havet inviterer hele familien til at fjerne skrald med dykkerudstyr, snorkler og waders.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20200624-170308-L-1920x1280we

playGodt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

25_seconds

playStrid i landsretten - beboere i Fredens Havn kan blive hjemløse

dunkene

playKøbenhavnske forskere bag banebrydende metode: Så meget kemi afgiver drikkedunke

Pandaer

playZoos hanpanda vil hellere tygge i bambus end parre sig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere