God gerning for naturen: Frivillige indsamler et ton affald

På fire timer samlede miljøorganisationer med hjælp fra omkring 80 fremmødte i alle aldre et helt ton skrald ved Nokken på Amager

Masser af poser blev fyldt, da tre organisationer i dag fik samlet omkring 1 tons affald. Foto: Ulrik Hornemann

Omkring 80 børn og voksne mødte op i formiddags for at bruge deres søndag på at samle skrald. Foto: Ulrik Frees Horneman / TV 2 Lorry

De københavnske kanaler og søer ligger for ofte vand til alverdens forskellige typer affald. Derfor inviterede organisationerne Miljøkajakken, Miljøløberne og Os Om Havet til en søndagstur ved Nokken på Amager for at samle affald.

Efter fire timers hyggelig affaldssamling er en af arrangørerne både rystet over, at de kunne finde et helt ton affald på så kort tid, men glad for en dag med fokus på skrald i naturen: 

00:50

Frivillige samlede affald på Amager

Luk video

- Det er gået helt fantastisk. Folk var overrasket over, hvor meget skidt og møg, der var i vandet. Når de så selv skal ud og have fingrene i lorten, så finder de ud af hvor meget der egentlig er, og hvor beskidt der er. Så bliver de frustrerede over det, og det er lidt pointen, siger Marc Christian Allentoft-Larsen, Biolog i Os Om Havet.

Læs også Miljøkajakken inviterer til affaldsrydning på Nokken

Skrald for hele familien

Mange børn var mødt op med deres familier for at samle skrald. De havde især en fest over alt det mærkelige skrald, de fandt. Børnene fandt knogler, stole og sågar juletræer. Ifølge Marc Christian Allentoft-Larsen er meningen med arrangementet, at skabe fokus på det affald, der ender på havbunden:

Miljøkajakken hjalp med at samle affald op fra vandet. Her trækkes en orange kasse op. Foto: Ulrik Frees Horneman / TV 2 Lorry

- Meningen er at skabe fokus på at fjerne affald fra naturen. Det handler om at vise, hvor galt står det egentlig til og hvor få mennesker skal der til for at gøre en forskel. På fire timer med 80 mennesker har vi samlet et tons affald, og vi kan samle lige så meget i morgen, siger han.

Har du lyst til at hjælpe med at fjerne skrald i naturen, kan du tage til Amager Strandpark d. 22. april, hvor Os Om Havet inviterer hele familien til at fjerne skrald med dykkerudstyr, snorkler og waders.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik