For første gang i 175 år: Tivoli åbner op for ny vintersæson

Som noget helt nyt vil Tivoli være åben i stort set hele februar måned.

I år fylder Tivoli 175 år, og i den anledning åbner forlystelsesparken i København op for portene til en helt ny sæson, som lyder navnet ”Vinter i Tivoli”.

Vintersæsonen starter fredag den 2. februar, og varer til og med den 25. februar. Dermed er Haven for første gang åben i skolernes vinterferie, under det kinesiske nytår, til fastelavn samt Valentinsdag.

Der vil være udvalgte forlystelser åbne, men derudover byder vintersæsonen på både vinterlandskaber, skøjtebaner og en iglo. Aktiviteter, der i høj grad er tænkt til familier med børn, der holder vinterferie.

Derudover er der designet et særligt lysdesign, hvor ambitionen er at tage gæsterne med på en unik lysrejse. Ifølge Tivoli vil det samlede lysudtryk være markant i den mørke februar måned.

 

Her vil man kunne opleve to originale lysshows. Vølvens Spådom fortæller den nordiske mytologis dramatiske ragnarokhistorie med laser-lysshow og nydesignede illuminationer på vandet. Den anden nyhed er bygget op omkring Jacob Gades udødelige evergreen ”Tango Jalousie”.

Det er også omkring Tivoli Søen, at gæsterne kan opleve ”Little Sun Light Swarm” skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Værket består af 33 lamper, der svæver mellem træerne i geometriske former med skiftende lysfremtoninger.

På Plænen vil der stå en 15 meter høj, specialdesignet Tivoli-iglo med en diameter på 30 meter, der lyder navnet Pingonesien. Igloen tager afsæt i det verdensberømte danske Rasmus Klump-univers med fokus på Pingo-figuren. Igloen indeholder en række overdækkede tematiserede vinteraktiviteter, hvor de yngre gæster kan boltre sig på rutschebaner, klatre på stejle klatrevægge og deltage i sneboldkampe.

Visionen om at gøre Tivoli til en helårsforretning er derfor tæt på at gå i opfyldelse, og i alt holder haven åbent for gæsterne i 277 dage i løbet af 2018.

Med den nye vintersæson, der skal supplere de øvrige tre sæsoner (Sommer, Halloween og Jul i Tivoli), føjer Tivoli, der åbnede i 1843, et nyt kapitel til historien om Haven, der aldrig bliver færdig. Og i den forbindelse siger Tivolis direktør Lars Liebst:

- Med udvidelsen cementerer vi for alvor strategien om at gå fra sæson til helårsvirksomhed. Sæsonudvidelsen vil også styrke Tivoli Hjørnets aktiviteter herunder stedets mange restauranter, hotelvirksomhed og butikssalg. Vi har med den nye vintersæson givet danskerne og turisterne en god grund til at besøge København, i en periode, hvor der ikke er så megen aktivitet. Det håber vi, at vi kan bidrage til at lave om på. Ikke mindst for københavnerne og turisternes skyld.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Belgien 2019, udtagelsesstævne til EM(1)

playSaltomortale på hesteryg - mød danmarksmestrene i voltigering

Svanemølleværket

En astronaut, en hjerneforsker og en TV-vært skal samle midler til flytning af kendt museum

Matador

Nu kan Matador-fans købe rekvisitter fra TV-serien på auktion

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere