Fængselsbetjent blev overfaldet, da han hentede sine børn

En fængselsbetjent blev spyttet på og slået i ansigtet ved en børneinstitution. Overfaldet blev begået af to tidligere indsatte.

En fængselsbetjent blev mandag overfaldet af to tidligere indsatte, da han opholdt sig ved en børneinstitution i Københavnsområdet for at hente sine børn.

Betjenten blev slået i ansigtet med knyttet næve og spyttet på, oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse tirsdag.

Sammen med sin samlever var fængselsbetjenten kørt hen til institutionen. Mens hans kone hentede børnene, kom to mænd hen til ham.

De råbte 'ludersøn' på tyrkisk, efter at den ene havde slået ham i ansigtet, mens den anden havde spyttet på ham.

De to tidligere indsatte var vrede over en hændelse i forbindelse med den enes afsoning, oplyser Fængselsforbundet.

Ifølge Fængselsforbundets formand Kim Østerbye er grænsen for længst overskredet, når det kommer til, hvad fængselsbetjentene skal og kan leve med.

- Når vores medlemmer er ængstelige døgnet rundt, er vi nået et fuldstændig uacceptabelt niveau. Engang var overfald på fængselsbetjente i fritiden en sjældenhed, men nu er det hverdag, siger forbundets formand, Kim Østerbye, i pressemeddelelsen.

Mandagens episode er meldt til politiet. Kim Østerbye forventer, at politiet hurtigt skrider til anholdelse i sagen.

Læs også Efter overfald på fængselsbetjent: Politi søger vidner

Siden juli har Fængselsforbundet registreret et stort antal sager, hvor betjente er blevet truet og chikaneret i deres fritid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik