Endnu et kæmpehotel på vej til København

Tidligere Nordea-hovedsæde omdannes til markant hotelprojekt med 400 værelser lige ud til Københavns Havn

København kan om få år få endnu et prominent hotel. For det tidligere Nordea-domicil - det såkaldte Ørkenfortet - skal ombygges og indrettes som hotel.

Det er ATP Ejendomme, der ejer bygningen, og det er dem, der er i fuld gang med planerne om ændring af kontorbyggeriet, der ligger ud til Københavns havn lige ved siden af Knippels Bro.

-Vi forhandler med en række forskellige hotelgrupper, og når vi har fundet en partner, så går vi i gang med at ændre bygningen, siger direktør i ATP Ejendomme, Michael Nielsen til TV 2 Lorry.

Han vil endnu ikke sætte beløb på ombygningsplanerne, men han fastslår, at der vil blive tale om en betydelig ombygning af Ørkenfortet. Ombygningen bliver så stor, at der skal laves en ny lokalplan. Her kommer både ændringer af facaden og også bygningens højde i spil.

-Med den indretning, størrelse og beliggenhed, bygningen har, så er den særdeles velegnet til et hotelprojekt, og i planerne indgår, at vi vil åbne bygningen ud mod vandet og ud mod Torvegade, siger Michael Nielsen.

Bygningen har i dag en størrelse på i alt 29.000 kvadratmeter. Ifølge mediet ejendomswatch.dk vil det give plads til omkring 400 værelser.

Michael Nielsen vurderer, at der kan gå to til tre år, før projektet er færdigt. I første omgang gælder det vedtagelsen af en ny lokalplan og derefter en ombygning af Ørkenfortet, inden hotellet kan slå dørene op.

Ørkenfortet i Københavns Havn


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget