Efter overfald i nat: DF vil udvise kriminelle asylansøgere

Asylansøgere får udgangsforbud og udvises for kriminalitet, mener DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Foto: Asger Ladefoged, Scanpix

Asylansøgere skal ikke kunne færdes frit i nattelivet, så de kan lave forbrydelser. De skal have udgangsforbud om natten. Ved kriminalitet skal de straks anholdes og hjemsendes.

Det foreslår Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. 

Vi vil også have udgangsforbud om natten for asylansøgere. Så kan og må de ikke forlade de asylcentre, hvor de befinder sig. De forslag skal sikre, at vi kan undgå disse forfærdelige episoder. 

Martin Henriksen, udlændingeordfører, Dansk Folkeparti

Han peger på, at Københavns Politi har anholdt flere asylansøgere for et særdeles groft overfald natten til lørdag mod et ungt par foran Christiansborg.

- Asylansøgere, der tages på fersk gerning eller modtager en dom, skal straks frihedsberøves. Det skal de forblive, indtil de kan sendes ud af Danmark, siger Martin Henriksen.

Også udgangsforbud om natten

- Vi vil også have udgangsforbud om natten for asylansøgere. Så kan og må de ikke forlade de asylcentre, hvor de befinder sig. De forslag skal sikre, at vi kan undgå disse forfærdelige episoder. 

En 24-årig mand og en 19-årlig kvinde blev passet op af tre personer på Stormbroen foran Christiansborg. De truede manden til at udlevere sit ur. Da den 24-årige satte sig til modværge, blev han slået i hovedet med en flaske.

Læs også Ungt par blev overfaldet med flaske: Gruppe ville stjæle ur

- Det er fuldstændig urimeligt, uacceptabelt og moralsk forkasteligt. Man kommer til Danmark og påstår, at man er forfulgt. Så begår man den slags overgreb mod fredelige borgere, siger Martin Henriksen. 

Skal ikke sidestilles med danskere

I Danmark har vi lighed for loven. Straffer man ikke asylansøgere dobbelt med udgangsforbud og udvisning oveni en dom?

- Jo. Men fordi man kommer til Danmark og siger "asyl", kan man ikke regne med, at man er ligestillet med danske statsborgere. Det er man ikke. Og det skal man heller ikke være, mener Martin Henriksen.

Læs også Mindre kriminalitet på udfordret station

Han finder regeringen og Folketingets flertal "alt, alt for lempelig" ved kriminelle asylansøgere.

- For mange af dem aner vi ikke, hvem de er. De kan jo sige hvad som helst, mener Martin Henriksen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik