Dykker advarer mod brandmænd ved Amager Strand

Pas på når du tager til stranden: Der er mange brandmænd - og mødet med deres op til to meter lange brandtråde kan være stærkt ubehageligt.

Søren Petersen fra Søborg er dykker og videofotograf. Og nu hvor vejrudsigten står på varme, høj sol og perfekt badevejr advarer han mod en kraftig forekomst af ubehagelige brandmænd, der kan være en plage - ikke bare for dykkere - men også for badende voksne og børn.

Videoen over artiklen her har Søren Petersen filmet ved Amager Strand for sit firma dykvideo.dk.

-Jeg lagde mærke til, at der var mange af dem og syntes lige, jeg ville advare. Jeg er selv blevet brændt. Når man dykker, så kan brandtrådene sætte sig ved munden lige omkring mundstykket. Det er stærkt ubehageligt, men der er ikke så meget andet at gøre end at skylle med vand, forklarer han.

Brandmanden - den ubehagelige gople

I modsætning til gopler ved for eksempel Australiens kyster, så er vores hjemlige brandmænd ikke farlige - kun voldsomt ubehagelige.

-Og de kan være svære at undgå. Fangtrådene er jo to meter lange, og dem kan man ikke lige se. De brandmænd, jeg støder på er fra knytnævestørelse og helt op til tallerkenstørrelse, fortæller han til TV 2 Lorry.

 Vi iler  hermed med at bringe Søren Petersens advarsel videre - se jer godt for, når I bader - så undgår man en ubehagelig afslutning på en dejlig dag ved stranden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere