Dit postnummer bestemmer din risiko for at få diabetes

København er kendt for at være en sund by. Men risikoen for at få diabetes er et stigende problem i hovedstaden. Og nogle områder er langt hårdere ramt end andre.

Det viser en ny undersøgelse fra Københavns Universitet. I Brønshøj-Husum, så er det hver femte borger, der er i risikozonen for at udvikle diabetes, mens det for eksempel på Vesterbro/Kongens Enghave kun er en ud af ti, der er i farezonen.

Resultaterne blev offentliggjort på et stort, internationalt møde i netop København i dag, hvor fem storbyer fra hele kloden deltog. Og konklusionen er blandt andet, at at sociale vilkår og sundhed hænger sammen i endnu højere grad, end man hidtil har antaget. Især københavnere med kort uddannelse kæmper med diabetes. Københavnere uden job har syv gange så stor risiko for at få diabetes, sammenlignet med folk i arbejde. Og københavnere, der bor alene, eller har anden etnisk baggrund end dansk, er også særligt udsat.

Overborgmester Frank Jensen (S) siger om det internationale partnerskab, der står bag dagens topmøde:

- Ved at deltage i dette partnerskab får vi her i København unik viden om, hvorfor vores svageste borgere ikke har overskud til at tage hånd om deres helbred. Undersøgelsen viser en ekstrem ulighed i sundhed - at det er de dårligst uddannede borgere, uden arbejde og familie, der har størst risiko for at få diabetes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere