Direktør svarer på borgmesters krasse kritik af Carlsberg Byen

Carlsberg Byens administrerende direktør, Jens Nyhus, mener, at Københavns teknik- og miljøborgmester er på afveje, når han kritiserer byggeriet.

00:49

TV 2 Lorry 1. december 2016

Foto: Scanpix

1 af 2

Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, uddelte for nylig drøje hug til Carlsberg Byen, der vokser op i disse år. 

Borgmesteren er utilfreds med et tillæg til lokalplanen, som er blevet til imod hans og Enhedslistens ønsker, fremgår det af kommunens hjemmeside: 

Læs også Nu bliver det højt! Fire nye tårne på vej i Carlsberg Byen

- Det seneste tillæg giver ret til at bygge over 350.000 kvadratmeter, uden at vi ved ret meget om byggeriet. Bestemmelserne er simpelthen for løse, og det bliver særligt problematisk, når vi kigger på de otte højhuse, som bliver synlige fra store dele byen. Med tillægget lader vi simpelthen Carlsberg bygge i blinde, og med kvaliteten af det første højhus in mente, som absolut ikke imponerer eller gør noget godt for byen, så virker det som en rigtig dårlig idé, siger Morten Kabell. 

Æstetikken er ikke-eksisterende, og det er kort sagt dødssygt

Morten Kabell, Teknik- og miljøborgmester, København (Enhedsl.)

I Lokalavisen Vesterbro tager Carlsberg Byens administrerende direktør, Jens Nyhus, nu til genmæle. Han påpeger, at lokalplanen  "er blevet til i tæt samarbejde med Morten Kabells egen teknik- og miljøforvaltning."

Og Jens Nyhus afviser, at de kan bygge i blinde. Han beskriver lokalplanen som "den mest gennemarbejdede og detaljerede lokalplan, jeg endnu har set".

Der bliver ikke bare bygget løs, lyder det fra direktøren. 

Læs også Endelig er hovedstadens nye tårn indviet: Kom med indenfor

- Ifølge rammelokalplanen for området kan vi bygge mellem 45 og 60 pct. boliger. Vi bygger under 50 pct. boliger for i stedet at gøre plads til butikker, byrum, grønne arealer og alt andet, der skaber et levende bykvarter.

- Vi kan ikke genkende den lidt voldsomme kritik, borgmesteren fremfører af det æstetiske udtryk, siger han blandt andet.

Vi kan ikke genkende den lidt voldsomme kritik, borgmesteren fremfører af det æstetiske udtryk

Jens Nyhus, Adm. dir., Carlsberg Byen

Men Morten Kabell er altså alt andet end imponeret over byggeriet.

- Det voldsomt dominerende Bohrs Tårn har absolut ikke givet noget positivt til Københavns skyline, tværtimod. En brun kæmpeklods i Københavns bybillede, lyder borgmesterens dom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik