Det er populært at være veganer

I Hovedstaden popper der nye butikker op med varer der ikke indeholder nogle som helst produkter fra dyr. Hos Kvickly stryger de veganske varer ned i folks indkøbskurve.

Den nye livsstil vinder frem i de her år. Det sidste nye skud på stammen i København er is- bitikken "Nice-cream" i Elmegade på Nørrebro.

Her laver de to indehavere vegansk is fra kl. 6 om morgenen og til langt ud på natten. Den ny-åbnede butik har ikke meget plads. Til gengæld er de veganere og har savnet et is-sted, der ikke bruger animalske produkter. Deres is kan bestå af kokosmælk og frugt. Hverken æg eller honning kan komme i - det er også fra dyr.

På Frederiksberg er den veganske butik "Astrid och Aporna" åbnet i januar i år. Her kan du få aftensmad der ligner en fiskeret - bare uden fisk og en burger uden kød. Butikken har også en restaurant på Nørrebro.

- Der er kommet en ung generation der sætter spørgsmål ved tingene og som tænker: vi behøver ikke at spise kød hele tiden, siger ekspedienten hos Astrid och Aporna.

Hos Kvickly på Nørrebrogade har de også mærket interessen. her ryger vde veganske varer hurtigt over disken. Dobbelt så hurtigt som de havde regnet med i butikken. Udvalget kan godt blive større, for butikken vil gerne satse på den nye type kunder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

turister nyhavn

1,6 mia. kr. i sommerpakke: Især fire storbyer skal hjælpes

Teknologisk Institut, bioraffineringsanlæg

Roer og græs som proteinbar: Forskere vil skabe mad ud af bioaffald

kiosk

Farlige fejl fundet i ni ud af ti kiosker og små butikker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere