Daniel blev skudt og dræbt: Nu er to rockere dømt

Retten på Frederiksberg er nået til afgørelse i nævningesag om skuddrab i oktober 2016.

Den 21-årige mand, der blev skudt i Københavns Nordvestkvarter i begyndelsen af oktober 2016, er nu død. Foto: Local Eyes

To mænd fra rockergruppen Mongols findes torsdag skyldige i drabet på en 21-årig mand i Emdrup i København i oktober 2016. 

Den 21-årige mand, der blev skudt i Københavns Nordvestkvarter i begyndelsen af oktober 2016, døde godt en uge senere. Foto: Local Eyes

I en nævningesag har Retten på Frederiksberg dog frifundet to andre tiltalte, skriver eb.dk.

Offeret var Daniel Kristensen. Nær en kiosk blev han ramt af flere skud i ryggen og døde to uger senere uden at være kommet til bevidsthed. 

Læs også Nyt skyderi: To personer er ramt af skud i Emdrup

Sagen har været behandlet på en række retsmøder siden januar i år.

I alt fire mænd var tiltalt. En 35-årig, der ifølge eb.dk tidligere var præsident for Mongols MC, og en 23-årig, som også har en tilknytning til gruppen, er skyldige i drab, lyder konklusionen.

Alle fire tiltalte har nægtet sig skyldige i drabet på den unge mand, der ifølge eb.dk netop havde bestilt en pizza, da han blev skudt.

Læs også 21-årigt skudoffer fra Emdrup er død

Under sagen har anklageren sagt, at forbrydelsen formentlig var en hævnaktion for en skudepisode dagen før.

Den sårede Daniel Kristensen flygtede ind i en kiosk, men en maskeret gerningsmand fulgte efter ham og forsøgte her igen at affyre pistolen, som dog gik i baglås.

I øvrigt blev også en helt tilfældig mand ramt af projektil ved skyderiet. Denne mand, der er 49 år, overlevede. 

/ritzau/

Den 21-årige mand, der blev skudt i Københavns Nordvestkvarter i begyndelsen af oktober 2016, døde godt en uge senere. Foto: Local Eyes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik