Claus missede jobsamtale efter mors død: Nu er kontanthjælpen halveret

Myndighederne mener ikke, moderens død er en rimelig grund til, at Claus Winther udeblev fra en samtale på jobcenteret. I marts skal han derfor leve af 3.200 kroner.

Foto: Screendump / Facebook

Claus Winther er i den grad forarget over den behandling, han har fået af Københavns Kommune. Hans mor døde i starten af januar, hvilket ifølge Claus Winther nærmest efterlod ham i chok. Derfor fik han ikke tjekket sin e-post, og han overså derfor en indkaldelse til samtale på jobcenteret. 

Halveret kontanthjælp

Det har resulteret i, at Claus Winter - der også bruger kunstnernavnene Gordon Inc. og Gordon Flink - har fået halveret sin kontanthjælp i marts måned. Han lagde brevet fra myndighederne på Facebook i mandags, og det er blevet delt og debatteret flittigt.  

På Facebook er meningerne delte. Nogle mener, at systemet er følelskoldt, mens andre betvivler, at Claus Winther ikke har været i stand til at holde styr på sine forpligtelser overfor jobcenteret. 

Klage på vej

I brevet står der, at Claus Winther har pligt til at melde afbud til jobcenteret, hvis han er syg eller forhindret i at møde op til en samtale.  

Claus Winther vil klage over afgørelsen.

- Det er den mest inhumane og idiotiske beslutning, jeg nogensinde har været ude for, lyder det fra Claus Winther. 

Han skriver i et opslag på Facebook, at afgørelsen undrer ham, for sanktionerne plejer at være rimelige.

- Jeg har på det nærmeste været i chock, siden min mor døde og nu kan jeg ikke engang betale husleje og ikke leve i hele marts. Hvad i alverden tænker I på?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik