Butiksindehavere i Carlsberg Byen: Vi går fallit på stribe

Butiksindehavere i Carlsberg Byen er utilfredse med, at bydelen ligger øde hen. De mener ikke, det svarer til, hvad de er blevet lovet.

Carlsberg Byen er endt som et sandt mareridt for en række mindre butiksindehavere. Det skriver Børsen. 

Huslejerne er høje. De er skruet sammen efter tal for antal besøgende, turister, beboere og studerende. Men tallene holder ikke, lyder det fra butiksindehaverne. 

Ibrahim Yildiz er indehaver af Kaffekilden, der åbnede som en af de første butikker i Carlsberg Byen for et år siden. 

- Min lejekontrakt med Carlsberg Byen har foreløbig kostet mig en million kroner, og tabene fortsætter måned efter måned, siger han til Børsen. 

Han betaler 4.500 kroner per kvadratmeter i husleje om året plus forbrug. Det mener han slet ikke harmonerer med det antal mennesker, der færdes i Carlsberg Byen. 

- Jeg har desværre skrevet under på en selvskyldnerkaution, så min forretning i Roskilde ryger med, hvis jeg går konkurs. Vi går fallit på stribe, hvis huslejerne ikke sættes ned, og der lempes på vilkårerne, siger Ibrahim Yildiz til Børsen. 

På fallittens rand

Avisen har talt med to andre butiksindehavere, der oplever de samme udfordringer. Begge to forventer at måtte lukke og slukke.

Jens Nyhus er administrerende direktør i Carlsberg Byen. Han er overrasket over at høre, at flere butiksindehavere er på fallittens rand, fordi bydelen ligger øde hen. 

- Jeg kan klart afvise, at vi har stukket blår i øjnene på de erhversdrivende, siger han til Børsen.  

På spørgsmålet om, hvorvidt der er tiltag på vej, der kan hjælpe butiksindehaverne, svarer Jesper Nyhus, at det vil han ikke diskutere i pressen.