Bilerne måtte vente: Svanefamilie krydsede landets mest trafikerede vej

Et svanepar og deres fem svaneunger besluttede, at de ville flytte fra den ene af de københavnske søer til en anden. Derfor blev biltrafikken for en stund sat på pause.

Gyldenløvesgade i København er landets mest trafikbelastede almindelige vej, hvor det normalt er bilerne, der bestemmer.

Men fredag ville en svanefamilie med i alt fem unger det anderledes, da de besluttede sig for at rykke fra deres normale hjem ved Sankt Jørgens Sø til Peblinge Sø.

Svanefamilien skulle i forbindelse med flytningen krydse den trafikerede vej, hvor de heldigvis fik hjælp fra et par opmærksomme borgere, der straks hjalp til med at holde trafikken tilbage, så svanefamilien kunne passere i sikkerhed.

- Vi bor på Åboulevarden og kan se ned til søerne, hvor vi de sidste par uger har kunne følge svanernes liv i Sankt Jørgen Sø. Men i dag kunne vi fornemme, at noget var under opsejling, så da vi så, de var rykket helt ud til H.C. Andersens Boulevard skyndte vi os ned fra femte sal for at hjælpe dem, siger Adam Holst til TV 2 Lorry, hvis kone har filmet videoen, der ligger øverst her på artiklen, mens hans selv forsøgte at stoppe bilerne.

- Vi har boet her en del år, så vi vidste, at det ville ske på et tidspunkt. Svanerne har et mærkeligt mønster med at bygge rede ved den ene sø og efterfølgende krydse den trafikerede vej, når ungerne er store nok til det. Så fortsætter deres liv på den anden side af Gyldenløvesgade det næste stykke tid, siger Adam Holst.

Ingen sure miner

Og selvom biltrafikanter oftes beskyldes for at være utålmodige, så var der i dag ikke en eneste, der brokkede sig over, at svanefamilien fik lov at komme over vejen, mens bilerne måtte vente.

- Folk var super forstående, og ingen ønskede at svanerne kom noget til. Der var ingen der dyttede, og da politiet pludselig kom forbi, sagde de også bare, at det var virkelig godt, vi havde hjulpet svanerne. Det var virkelig tolerence på den gode måde fra alle på stedet, siger Adam Holst.

Kort tid efter, at svanerne var kommet sikkert over på den anden side til søen ved Søpavillonen gled trafikken ifølge Adam Holst som normalt igen.

Og det var ifølge ham tydeligt, at svanerne var glade for hjælpen.

- Man kunne se på hannen, at han foldede sig ud, da de kommer over på den anden side for rigtigt at vise: "Yes, we did it," siger Adam Holst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere