Alternativet går efter borgmesterpost i København

Alternativet satser på mindst 60 pladser i kommunalbestyrelser efter kommunalvalget i 2017.

Ved næste års kommunalvalg satser Alternativets partileder Uffe Elbæk benhårdt på, at det grønne Å kan sætte sig på adskillige stole i kommunalbestyrelser rundt omkring i Danmark. Og de pladser skal kunne omsættes til ledende poster.

Det fortæller han i et interview med Ugebrevet A4.

- Jeg håber da, at vi får en borgmesterpost i København og en rådmandspost i Aarhus. Ambitionen er at blive et stort kommunalt parti, siger Uffe Elbæk.

For Uffe Elbæk er lokalpolitikken det næste naturlige skridt.

- Kommunalpolitik er meget borgernært. Du kan involvere borgerne på en meget direkte måde i politikudvikling og i konkrete projekter, og det passer perfekt til vores DNA, siger Uffe Elbæk.

​Ved folketingsvalget sidste år fik Alternativet 12,3 procent af stemmerne i København, siden da er partiet gået markant frem i meningsmålingerne.

Hvis vælgernes begejstring er lige så stor til kommunalvalget, vil knap hver femte københavner sætte kryds ved liste Å.

Det svarer til 10 medlemmer af Borgerrepræsentationen, hvilket med stor sandsynlighed ville kunne udløse en borgmesterpost i hovedstaden.

Det er kun to og et halvt år siden, at Uffe Elbæk dannede det nye politiske parti Alternativet. I dag har de 10 medlemmer af Folketinget og seks medlemmer i kommunalbestyrelser, fordi flere socialdemokratiske og radikale byrådsmedlemmer har skiftet parti.

Den tidligere ministers erobringsdrømme slutter dog ikke ved lokalpolitik. Alternativet har planer om at rykke ind på den internationale bane.

- Vi går også efter at komme i Europa-Parlamentet. Vi går efter det hele, siger Uffe Elbæk. Europa-Parlamentsvalget ligger i 2019.

- Det kan lyde som om, at jeg er fuldstændig galopperende happy-go-lucky, men jeg har hele tiden troet på, at det kan lade sig gøre, at Alternativet fik pladser i både Folketinget, kommuner og Europa-Parlamentet, siger Uffe Elbæk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere