Advokat: Forelskelse gjorde betjent kriminel

En 55-årig politimand erkender, han blev dybt involveret i kriminalitet, da han i 2008 mødte en kvinde fra Christiana.

En tydeligt nedtrykt politimand erkender onsdag formiddag i Københavns Byret, at han i de seneste år har været dybt involveret med hashpenge fra Christiania.

Blandt andet står han ved, at han sammen med sin kæreste købte 14 campingvogne for 1,2 millioner kroner.

På et tidspunkt rejste parret også til Thailand med henblik på at erhverve sig en café.

Da parret mødtes i 2008, havde den 55-årige betjent dog ingen anelse om, at kvinden tilsyneladende levede af at sælge hash på Christiania.

- Det vidste jeg ikke under nogen omstændigheder, erklærer den skaldede mand, der svarer beredvilligt på anklagerens spørgsmål.

Han fortæller, at parret flyttede sammen på en svensk gård i efteråret 2009. Herefter begyndte de at købe og sælge blandt andet de mange campingvogne og en stribe biler.

- Men jeg har ikke fået en eneste krone ud af det her. De er gået til at betale faste udgifter. Jeg stod med en gæld, siger den københavnske betjent.

Hans forsvarsadvokat, Martin Leth Hansen, vil vide, hvordan en ustraffet mand med fast job pludselig kunne finde på at blive kriminel. Det har noget at gøre med en stærk forelskelse, må man forstå.

- Hun har en meget stærk personlighed, grænsende til dominerende, siger den tiltalte om sin tidligere kæreste.

- Til at starte med føler jeg ikke, at hun lægger pres på mig. Men det sker gradvist i takt med, at min personlige gæld vokser, siger den 55-årige.

Det var i marts sidste år, at manden blev anholdt og sigtet af sine kolleger, der diskret havde arbejdet på at samle beviser om den organiserede hashhandel på Christiania.

I alt blev godt 80 mennesker anholdt i den sag, som politiet døbte "Operation Nordlys."

De mange anholdelser førte til en stribe straffesager i Københavns Byret. Blandt de dømte var den tiltaltes kæreste. I februar i år blev hun straffet med fængsel i to år og seks måneder.

Opdateret: Betjenten er onsdag formiddag blevet idømt en behandlingsdom for hæleri af særlig grov beskaffenhed. Retslægerådet anbefalede en behandlingsdom, da betjenten lider af en svær depression.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere