3F: Busreklamer er svineri og hån mod indvandrer-chauffører

Flere indvandrer-chauffører føler sig dolket i ryggen på grund af reklamerne for Danskernes Parti på Movia-busser.

Bagenden på fire Movia-busser i København ser lige nu sådan her ud. Foto: TV 2 Lorry

3F raser over hovedstadens trafikselskab Movia, der accepterer busreklamer på fire Movia-busser for det højreekstremistiske Danskernes Parti, hvis mærkesag er at hjemsende alle indvandrere.

- De reklamer skal væk. Det er det værste svineri, jeg længe har set. Mange af de buschauffører, der er tvunget til at køre rundt med reklamerne, er velintegrerede indvandrere, siger formand for 3F's Transportgruppe Jan Villadsen.

Læs også: Movia efter shitstorm: Udskældt reklame er lovlig
Læs også: Antifascister overmaler busreklamer efter Movia-shitstorm

Han oplyser, at 3F har sendt et åbent brev til Movias bestyrelse med skarp kritik og opfordring til at fjerne reklamerne, skriver Fagbladet 3F.

Kim Poder er forhandlingssekretær i 3Fs Transportgruppe, Han repræsenterer mere end 10.000 rutebilchauffører - heraf mindst en tredjedel med indvandrerbaggrund. Forhandlingssekretæren har fået henvendelser fra chauffører, der klager over, at reklamerne "dolker dem i ryggen".

- Det er helt hen i vejret at tillade den slags reklamer, og det er en hån mod chaufførerne fra Movias side. Det er meget ubehageligt at køre med den slags reklamer, der også opfordrer til og legitimerer fremmedhad. Hvad bliver det næste?, spørger han i Fagbladet 3F.

Movia fastholder, at reklamerne ikke er i strid med loven. Hos Danskernes parti afviser partileder Daniel Carlsen kritikken.

- Det er sørgeligt, at nogle mener, at ytringsfriheden ikke skal gælde alle, siger Daniel Carlsen til Fagbladet 3F.

Han bekræfter, at Danskernes Parti ønsker at hjemsende alle personer i Danmark med ikke-vestlige rødder over en 30-årig periode.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik