100.000 vejarbejder venter københavnerne de næste 10 år

Foto: TV 2 Lorry

Går man og venter på, at al vejarbejde i København bliver færdigt, og man endelig kan bevæge sig frit gennem hovedstaden, kommer man til at vente længe - muligvis til tidernes ende.

Hvert år udsteder Københavns Kommune omkring 9.500 gravetilladelser til vejarbejde, og ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen kan københavnerne forvente samme niveau i de kommende ti år, skriver Berlingske.

For tiden er det især etablering af hurtigt fiberinternet, omlægning af fjernvarme fra damp til varmt vand og en større genopretning af vejnettet, som 'fylder meget i byen', siger Steffen Rasmussen fra Center for Trafik og Byliv i Københavns Kommune til avisen.

Men selv når fibernettet er komplet, og størstedelen af byen har fået energieffektiv fjernvarme - og selv når metrobyggeriets grønne afspærringer er forsvundet fra bybilledet - er der planlagt nok projekter til at holde mændene med det gule arbejdstøj beskæftiget i år fremover.

Berlingske har talt med flere københavnere, og her er meldingen på udsigten til de næste mange års roderi, entydig:

- Det er pisseirriterende, og især når man skal rundt med bil, siger sygeplejerske Pernille Mørk Larsen til Berlingske om vejarbejdet i hovedstaden generelt. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik