Blodigt, skræmmende og KÆMPESTORT

Arken gør klar til at lege med tilskuernes sanser på ny, hyperrealistisk udstilling

01:11

Den ligner så godt, at det er svært ikke at se, det er den ægte vare. Blodet, slim - den lyserøde hud. Alt er perfekt. Hvis det da ikke lige var for størrelsen. For australske Ron Muecks  baby  - kunstværket A Girl fra 2006 - er fem meter lang og en meter bred.

Pigebarnet indgår i Arkens udstilling, "GYS! Er den levende?", som åbner 4. februar, og som  personalet på det store museum for moderne kunst er i fuld gang med at gøre klar. Udstillingen viser såkaldt hyperrealistisk kunst - altså kunst, der imiterer virkeligheden - oftest på en realistisk måde, som gør det ganske skræmmende.

-Hans (Ron Muecks)værker er så naturtro, at hårene rejser sig på vores arme, og det kan give myrekryb, fordi han skaber menneskekopier, som faktisik også er ganske uhyggelige. Og den her fornemmelse for det uhyggelige, den har han fra sin fortid som dukkemager og film, fortæller museumsinspektør Naja Rasmussen.

 

Læs også Ishøj: Nu er Arken omgivet af vand

 

Den kommende udstilling på Arken rummer værker af 31 internationalt ankendte kunstnere, hvor altså Ron Muecks gigantiske  baby er et af hovedværkerne. Et andet af hans værker, som også er med, viser hans afdøde far - kort tid efter, at denne døde. Igen er der tale om en hyperrealistisk model, og håret på modellen kommer rent faktisk fra kunstnerens far - efter dødsfaldet. Skulpturen af Ron Muecks far er skaleret ned, så den afsjælede mand altså er mindre, end han var i virkeligheden.

Udstillingen på Arken kan ses frem til 6. august.

Læs også Her er Arkens nye vartegn

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?