Blodigt, skræmmende og KÆMPESTORT

Arken gør klar til at lege med tilskuernes sanser på ny, hyperrealistisk udstilling

Den ligner så godt, at det er svært ikke at se, det er den ægte vare. Blodet, slim - den lyserøde hud. Alt er perfekt. Hvis det da ikke lige var for størrelsen. For australske Ron Muecks  baby  - kunstværket A Girl fra 2006 - er fem meter lang og en meter bred.

Pigebarnet indgår i Arkens udstilling, "GYS! Er den levende?", som åbner 4. februar, og som  personalet på det store museum for moderne kunst er i fuld gang med at gøre klar. Udstillingen viser såkaldt hyperrealistisk kunst - altså kunst, der imiterer virkeligheden - oftest på en realistisk måde, som gør det ganske skræmmende.

-Hans (Ron Muecks)værker er så naturtro, at hårene rejser sig på vores arme, og det kan give myrekryb, fordi han skaber menneskekopier, som faktisik også er ganske uhyggelige. Og den her fornemmelse for det uhyggelige, den har han fra sin fortid som dukkemager og film, fortæller museumsinspektør Naja Rasmussen.

 

 

Den kommende udstilling på Arken rummer værker af 31 internationalt ankendte kunstnere, hvor altså Ron Muecks gigantiske  baby er et af hovedværkerne. Et andet af hans værker, som også er med, viser hans afdøde far - kort tid efter, at denne døde. Igen er der tale om en hyperrealistisk model, og håret på modellen kommer rent faktisk fra kunstnerens far - efter dødsfaldet. Skulpturen af Ron Muecks far er skaleret ned, så den afsjælede mand altså er mindre, end han var i virkeligheden.

Udstillingen på Arken kan ses frem til 6. august.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere