Hørsholm-pige kan skrive motorsportshistorie

Christina Nielsen ligger lunt til at vinde en klasse i det såkaldte Tuder-mesterskab.

23-årige Christina Nielsen fra Hørsholm kan lørdag skrive international motorsportshistorie ved at blive den første kvindelige racerkører, der vinder et større internationalt mesterskab i sportsvogne.

Inden lørdagens ti timer lange løb Petit Le Mans, der er sidste afdeling af Tudor-mesterskabet, er det danske Christina Nielsen, der fører mesterskabet i GTD-klassen.

- Jeg er virkelig stolt over at være i føring inden sidste afdeling, fortæller Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

- Det vil være fantastisk at vinde mesterskabet, og samtidig vil jeg da være stolt over at være den første kvinde, der vinder et stort internationalt sportsvognsmesterskab, siger hun.

Der er dog tæt opgør om mesterskabet, da Christina Nielsen kun fører med ét point ned til nummer to i mesterskabet. Hun har fire point ned til nummer tre.

Christina Nielsen, der kører for Aston Martin, skal dele bil med sin canadiske makker, Kuno Wittmer. Som tredjekører får de hjælp af Brandon Davis fra USA.

Christina Nielsen er alene i front af mesterskabet, da hun ikke har haft samme holdkammerat hele sæsonen.

- Jeg synes, vi fortjener at vinde. Vi har den rigtige kørersammensætning, og vi har et super team. Det er spændende og nervepirrende på samme tid. Kampen i mesterskabet er så tæt, at vi ikke kan køre taktisk.

- Vi er nødsaget til at slutte foran vores konkurrenter og derfor køre efter sejren. Viser det sig under løbet, at vi kan tillade os at slappe af for at køre om mesterskabet, så gør vi naturligvis det, men som udgangspunkt skal vi være med helt fremme.

- Men det er en balancegang. I så langt et løb skal man ikke satse for stort fra start og risikere at komme i nærkontakt.

- Til gengæld kan man heller ikke køre så forsigtigt, at man ved en safetycar-periode kan blive fanget så uheldigt, at man bliver sat en omgang tilbage.

- Lige nu glæder jeg mig bare til at komme i bilen og se, hvad der sker. Jeg tror, vi har en god bil, og Road Atlanta er min favoritbane, så jeg er meget optimistisk, lyder det fra Christina Nielsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere