Borgmester om asylboom: - Inger Støjberg svigter os

Byggetilladelserne til udvidelsen af Udrejsecenter Sjælsmark er snart klar. Hørsholms borgmester tryglede derfor Inger Støjberg om at droppe byggeriet

Borgmesteren i Hørsholm Kommune, Morten Slotved, Kons., kæmper en hård kamp mod Danmarks Integrationsminister, Inger Støjberg. 

En kamp, som han ser ud til at tabe.

Byggetilladelserne til udvidelsen af Udrejsecenter Sjælsmark ligger nemlig snart klar, og så kan arbejdet med at få plads til 700 afviste asylansøgere på den gamle kaserne begynde.

Derfor bad han Inger Støjberg om endnu et møde for at overbevise hende om at sætte planerne om udvidelsen på pause. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

- Jeg mener, det er alt for voldsomt at huse 700 flygtninge så tæt på et andet asylcenter, hvor der også bor 400 mennesker. Det er en stor udfordring for et lille samfund. Regeringen skal overveje, om de kan være det bekendt at lave så store ghettoer af flygtninge i en radius på en kilometer, siger Morten Slotved til TV 2 Lorry. 

To asylcentre i en kilometers radius

 

 Støjberg bøjede ikke af

Borgmesteren tilbød Inger Støjberg at købe de statsligt ejede bygninger og bruge dem til kommunale formål for at slippe for at huse flygtningene, men heller ikke det tilbud blev taget godt imod. 

- Ministeren var ordenlig og saglig. Hun kæmper jo sin kamp, men mødet ændrede ikke ved beslutningen, siger han. 

Selvom byggetilladelserne ifølge borgmesteren inden længe ligger fast, betyder det ikke, at han stopper sin kamp mod Udrejsecenteret. 

- Jeg har ikke svigtet borgerne, for jeg bliver ved med at kæmpe. Ministeriet derimod har gentagne gange svigtet borgerne. Det er dem, der har truffet de forkerte beslutninger. 

Ministeriet hjælper med sikkerheden

Morten Slotsved gik dog ikke helt tomhændet fra mødet. 

Ministeren lovede nemlig at hjælpe med at stå for sikkerheden på området og generelt at sikre området bedst muligt for borgerne.

Det blev i 2013 besluttet at skille de asylansøgere, der skal sendes hjem, og de personer, der lige er ankommet, ad to seperate centre - Sandholmlejren og Udrejsecenter Sjælsmark. Allerede dengang startede borgmesterens kamp mod beslutningen.

I december 2015 blev det besluttet, at Sjælsmark Kaserne skulle huse endnu flere flygtninge, end det først blev besluttet. 

Dengang sagde Inger Støjberg følgende om udvidelsen: 

- Jeg mener, at vi har fundet en god løsning på et presserende behov. De personer, som ikke har ret til asyl, skal under sikrede forhold placeres i et udrejsecenter, hvorfra de hurtigst muligt skal sendes ud af landet. Behovet for pladser er steget i takt med antallet af asylansøgere, og nu kan vi i både Øst- og Vestdanmark sikre en smidig og effektiv behandling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere