Stor storkeflok spottet på kirketag skaber begejstring

Et større antal storke er blevet set i Sengeløse både på marker og på toppen af en kirke. Ifølge en ekspert er de på vej sydpå.

Storke fra Skåne er på kort visit i Sengeløse Foto: Privatfoto.

Over de seneste par dage har TV 2 Lorry modtaget flere henvendelser fra begejstrede borgere i Sengeløse, som har spottet langbenede flyvende væsener med lange orange næb.

Mellem seks til ni storke er blevet set i det nordøstsjællandske område, og det har fået flere entusiastiske beboere til at indsende billeder af de flyvende gæster, der har hver aften har taget ophold og overnattet på en kirke. 

Læs også Kendt storkepar skal på pension, men nye kræfter står klar til at tage over

En læser oplyser sågar til TV 2 Lorry, at biler parkerer rundt på vejene i byen for at få et glimt af storkene.

Ifølge storkeekspert og bestyrelsesformand for storkene.dk Jess Frederiksen er Sengeløse et stop på vejen mod varmere himmelstrøg.

- De er på træk, så de bliver, så længe vejret ikke er til at flyve i. Når det er dårligt vejr, såsom regn, så flyver de ikke videre. De venter på godt vejr, fortæller han til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter under billedet

Storkene leder efter mad på marken. Foto: Privatfoto

Storkene er blevet spottet på marker og på toppen af Sengeløse Kirke, hvor de er samlet i flok. Jess Frederiksen forklarer, at de søger efter mad på markerne, og når mørket så falder på, finder de et højt sted, hvor de kan være i fred.

- På toppen af kirken undgår de at blive angrebet af for eksempel ræve, siger Jess Frederiksen.

200 storke rejser sydpå

Storkene kommer ifølge eksperten fra Skåne i Sverige, og det er ikke blot i Sengeløse, de langbenede fugle er blevet set.

- Der kommer en masse storke fra Skåne. Cirka 200 storke trækker mod syd. Der har været 30-40 stykker på Sjælland den sidste uge nær Hundested, Stevns og så Sengeløse, siger han.

Læs også For første gang i 16 år har et nyt storkepar slået sig ned på Sjælland: "Det er ret sensationelt"

Men storkenes tilstedeværelse har været en kort fornøjelse for borgene i Sengeløse.

- Så vidt jeg kan se, er de der ikke mere. De passerer bare. De skal nok til Spanien og Nordafrika, og så kommer de tilbage igen, forklarer Jess Frederiksen.

Han fortæller, at storkene altid yngler det samme sted, og derfor søger de tilbage mod Skåne, når det igen blev varmt i Skandinavien.

  Foto: Privatfoto

  Foto: PrivatfotoTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik