800 skoleelever sendt hjem efter udbrud med indisk variant

Den særlige variant betyder, at at det ikke kun er nære kontakter, men også nære kontakters nære kontakter, der skal sendes hjem.

I alt 800 elever er sendt hjem fra Grønnevang Skole i Hillerød efter et udbrud med en coronavariant.

Det oplyser Hillerød Kommune på sin hjemmeside.

Ifølge TV 2 er fire elever mandag blevet konstateret smittet med den indiske variant af coronavirus, den såkaldte Delta-variant, hvilket distriktsskoleleder på Grønnevang Skole Anja Athar, bekræfter over for TV 2.

Det er eleverne i almenklasserne i de to afdelinger Jespervej og Østervang, som er sendt hjem.

- Det har været en hård dag. Vi har måtte aflyse eksaminer og sende elever hjem, siger Anja Athar til TV 2.

De mange elever er sendt hjem, efter at der de seneste dage er blevet konstateret smitte i fem forskellige klasser. I weekenden fik de nære kontakter til eleverne besked om, at de skulle gå i isolation og lade sig teste.

Det viser sig nu, at flere elever fra fire klasser er smittet med en variant, og det betyder, at det ikke kun er nære kontakter, men også nære kontakters nære kontakter, der skal sendes hjem. Det betyder, at der nu er så mange medarbejdere og elever, der skal sendes hjem, at skolen lukker.

Elevernes forældre opfordres til at lade eleverne teste på 4. og 6. dagen. Bliver eleverne ikke testet, skal de være hjemme i syv dage uden symptomer, før de må komme i skole igen.

Hjemsendelserne betyder blandt andet aflysning af eksamen i engelsk for to 9. klasser. Eksamen er på nuværende tidspunkt flyttet til næste uge.

Daginstitution også ramt

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er en daginstitution i Hillerød også blevet ramt af smitte med en Deltavariant.

I en besked sendt ud på intranettet Aula, som TV 2 Lorry har set, fremgår det, at en forælder til et barn i institutionen er testet positiv for covid-19 med en Deltavariant.

quote Det har været en hård dag. Vi har måtte aflyse eksaminer og sende elever hjem.

Anja Athar, distriktsskoleleder på Grønnevang Skole i Hillerød

I beskeden lyder det, at Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at nære kontakters nære kontakter skal hjemsendes, når der er tale om Deltavarianter.

"Da børnene i institutionen har været sammen i morgen og eftermiddagstimerne torsdag og fredag, skal alle testes to gange på 4. og 6. dagen - eller blive hjemme i en uge", står der i beskeden.

Det gælder ligeledes personalet, som først kan komme på arbejde igen efter to negative test.