Efter dødsulykke: Farlig vej får cykelsti

To cyklister har været ude for grimme ulykker på Holmegårdvej. Nu sætter politikerne penge af til en cykelsti.

I dag har cyklerne den røde stribe at cykle på, men politikerne vil lave en rigtig cykelsti. Foto: Google maps

En 62-årig mand mistede livet i en ulykke på Holmegårdsvej i Hillerød i december 2016. Af ukendte årsager svingede han ud på vejen og blev ramt af en bilist.

Cykelstien har været på ønskesedlen længe og blev meget debatteret i forbindelse med dødsulykken.

Tue Tortzen, formand for miljø- og teknikudvalget, Fælleslisten

Den tragiske ulykke satte skub i planerne om at få lavet en cykelsti på Holmegårdsvej, der nu kun har en rød stribe på godt en halv meter til cyklisterne.

Nu har politikerne i miljø- og teknikudvalget afsat ti millioner kroner til at få etableret en cykelsti på vejen, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

- Vi laver en cykelsti på hele Holmegårdsvej fra Tikanten ud til, hvor cykelstien mod Fredensborg starter. Cykelstien har været på ønskesedlen længe og blev meget debatteret i forbindelse med dødsulykken, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Tue Tortzen, Fælleslisten, til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også 62-årig cyklist død efter trafikulykke i Hillerød

Også i 2015 kom en person slemt til skade på vejen. En 85-årig endte foran en bil og blev livsfarligt kvæstet. Hun overlevede heldigvis ulykken.

Mindre fortov - mere cykelsti

For at gøre plads til cykelstien, der skal laves i 2018 og 2019, bliver man nødt til at inddrage en del af fortovet.

- Når der kommer to barnevogne, må de køre ud på cykelstien, siger Tue Tortzen til Frederiksborg Amts Avis, om fremtidens fortov.

Læs også 85-årig cyklist er uden for livsfare efter trafikulykke

Politikerne er også villige til at snuppe lidt af vejbanen til cyklerne, hvis man kan opretholde den lovlige vejbredde. Ellers er det muligt, at man vil ekspropriere.

Udover cykelstien på Holmegårdsvej er der nye stier til cyklisterne på vej på Selskovvej, Frederiksværksgade og Tamsborgvej i Hillerød. 

Læs også Nye cykeltips til turister: Kom væk fra fortovet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik