Cecilie Uttrup Ludwig ender med samlet topplacering i Tour de France

Den danske cykelrytter knækkede i hollandsk tour-triumf, men får en samlet 7. plads i klassementet.

Hun er kendt for sine bramfrie kommentarer, sit altid store smil. Fremragende ben og store triumfer på en cykel.

Nu kan hele Danmarks cykel-Cille med lokale barndomsrødder fra Herlev føje endnu en stor merit til cykel-CV’et med en samlet 7. plads i den første rigtige udgave af kvindernes Tour de France, som for første gang i år er blevet kørt som et decideret etapeløb.

Selv er en den danske stjerne dog skuffet.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Det var ikke det, jeg kom efter. Jeg gav det et skud, men jeg havde bare ikke benene i dag. Jeg kæmpede med det, jeg havde. Det var nok til en 7. plads i år, men så kommer jeg igen til næste år, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2 umiddelbart efter søndagens afgørende bjergetape.

Her kunne Cecilie Uttrup Ludwig ikke helt følge med de bedste på den modbydelige stigning La Super Planche des Belles Filles, hvor Tadej Pogacar i øvrigt vandt for næsen af Jonas Vingegaard på 7. etape af herrernes Tour de France.

Den danske cykelrytter, der kører for FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, måtte slippe med omkring tre kilometer til mål.

Alligevel kom hun ind på en 8. plads på dagens etape 2,50 minutter efter den hollandske etape- og tour-vinder Annemiek van Vleuten. 

Placeringen for Uttrup Ludwig rækker altså til den samlede 7. plads i klassementet knap ni minutter efter den hollandske tour-vinder.

Undervejs signalerede den danske cykelrytter ellers overskud og bad sine holdkammerater om at tage føringer i jagten på en podieplads, som Uttrup Ludwig havde 1,26 minutter op til inden dagens afgørende etape.

Cecilie Uttrup Ludwig vandt tidligere på ugen 3. etape af cykelløbet, efter hun begyndte Tour de France med et styrt, som kostede hende tid.

- Vi kan være stolte af, hvordan vi kæmpede os tilbage fra en dårlig start på løbet med styrt. Vi har også fået en masse podieplaceringer og vist holdet flot frem. Når den her skuffelse lige sænker sig, så tror jeg, vi kan være stolte, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2.

Hun skal nu hjem til hotellet og slappe af oven på den seneste uges strabadser.

- Jeg skal have en stor fed burger. Jeg kan slet ikke vente, og så skal jeg da nok også have en øl eller to, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2.

Hun er oprindeligt fra Herlev og begyndte som 13-årig at cykle i den lokale cykelklub KCK.

Uttrup Ludwig er i alt noteret for 12 sejre som professionel inklusive tre DM-titler på enkeltstart.

Tidligere er Tour de France for kvinder gået under navnet La Course, der har været kørt siden 2014 i forbindelse med Tour de France.

Den første udgave bestod af 13 omgange på en rundstrækning på Champs-Élysées i Paris og foregik på sidstedagen af Tour de France.

Siden er det afholdt i forskellige udgaver både over en enkelt og to dage.