Minister forsvarer planer om læreruddannelse i Helsingør

Ny læreruddannelse i Helsingør får kritik af uddannelsesinstitution og opposition, men innovationsminister Sophie Løhde ryster ikke på hånden af den grund.

Regeringens plan om at flytte en række lærerstuderende til Helsingør har fået kritik af blandt andet Professionshøjskolen UCC selv, der skal stå for uddannelsen.

quote For mig er det væsentlige, at flere unge får mulighed for at uddanne sig

Sophie Løhde, V., Innovationsminister

Efter udflytningsplanen blev offentliggjort i den forgangne uge, lagde uddannelsesinstitutionens rektor Laust Joen Jakobsen ikke skjul på, at det brød med alle planer.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Institutionen ville hellere lægge læreruddannelsen i Hillerød, hvor professionshøjskolen i dag har en række uddannelser.

Men det er netop argumentet for at lægge det ud i en anden del af Nordsjælland, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde til avisen. 

- Det handler om at få en bedre geografisk fordeling. I dag er der allerede en række videregående uddannelser i Hillerød, og for mig er det væsentlige, at flere unge får mulighed for at uddanne sig, siger Sophie Løhde, V.

Plan om læreruddannelse i Hillerød lagt på is

Professionshøjskolen har allerede meritlæreruddannelsen i Hillerød, som ifølge rektoren skulle fungere som en forløber for en egentlig læreruddannelse i Hillerød. Nu må man lægge de planer på is. 

Innovationsministeren vil ikke gå ind i de detaljer i sagen, da flytningen stammer fra et forslag hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor Søren Pind, V., er minister.

Tidligere undervisningsminister Christine Antorini, Soc.dem., frygter effekterne af at lave en lille satellit-uddannelse i Helsingør.

- Der er et godt, stærkt uddannelsesmiljø i Hillerød, som giver basis for at lave forløb på tværs. Derfor er det vigtigt at samle uddannelserne, siger hun. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere