Minister forsvarer planer om læreruddannelse i Helsingør

Ny læreruddannelse i Helsingør får kritik af uddannelsesinstitution og opposition, men innovationsminister Sophie Løhde ryster ikke på hånden af den grund.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Regeringens plan om at flytte en række lærerstuderende til Helsingør har fået kritik af blandt andet Professionshøjskolen UCC selv, der skal stå for uddannelsen.

For mig er det væsentlige, at flere unge får mulighed for at uddanne sig

Sophie Løhde, V., Innovationsminister

Efter udflytningsplanen blev offentliggjort i den forgangne uge, lagde uddannelsesinstitutionens rektor Laust Joen Jakobsen ikke skjul på, at det brød med alle planer.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Helsingør får ny uddannelse: Det vil man kunne studere

Institutionen ville hellere lægge læreruddannelsen i Hillerød, hvor professionshøjskolen i dag har en række uddannelser.

Men det er netop argumentet for at lægge det ud i en anden del af Nordsjælland, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde til avisen. 

- Det handler om at få en bedre geografisk fordeling. I dag er der allerede en række videregående uddannelser i Hillerød, og for mig er det væsentlige, at flere unge får mulighed for at uddanne sig, siger Sophie Løhde, V.

Læs også Opposition: Udflytning er et korstog mod miljøpolitikken

Plan om læreruddannelse i Hillerød lagt på is

Professionshøjskolen har allerede meritlæreruddannelsen i Hillerød, som ifølge rektoren skulle fungere som en forløber for en egentlig læreruddannelse i Hillerød. Nu må man lægge de planer på is. 

Innovationsministeren vil ikke gå ind i de detaljer i sagen, da flytningen stammer fra et forslag hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor Søren Pind, V., er minister.

Tidligere undervisningsminister Christine Antorini, Soc.dem., frygter effekterne af at lave en lille satellit-uddannelse i Helsingør.

- Der er et godt, stærkt uddannelsesmiljø i Hillerød, som giver basis for at lave forløb på tværs. Derfor er det vigtigt at samle uddannelserne, siger hun. 

Læs også Domkirkeby får tredjeflest nye arbejdspladser i hele landet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik