Helsingør klar med havnerundfart om Kronborg

Efter flere år med stigende turisme i Helsingør, bliver det nu muligt for de mange tilrejsende at komme på en havnerundfart om Kronborg Slot

00:46

Havnerundfart er nok noget, de fleste forbinder med sejlads i Københavns Havn, men sådan behøver det ikke længere være i fremtiden.

I Helsingør har byen nu også fået sin helt egen havnerundfart, som med plads til 30 gæster ad gangen vil vise Kronborg frem fra vandsiden.

Havnerundfarten foregår med M/S Viking, der fra i dag sejler turister og andre nysgerrige på tur - blandt andet rundt om Kronborg.

Læs også Har du set Kronborg fra søsiden? Ellers får du chancen nu

Skiber er et ifølge VisitNordsjælland et godt sammenskruet og fuldt opgraderet og godkendt træskib med sjæl og charme, og som navigeres og sejles af den erfarne skipper Hans Hagerup fra Ålsgårde.  

Helsingør, Halsnæs og Gribskov Kommuner samarbejder via organisationen Maritim Turisme, der har spyttet 300.000 kroner i projektet.

Havnerundfarten varer en halv time med afgang fra Helsingør Kulturhavn. Der sejles frem til 3. september med seks afgange om dagen startende klokken 10.30.

Læs også Kinesere er vilde med Nordsjælland

Ruten går fra Kulturværftet i havnen, hvor der sejles rundt og ud igennem havneindløbet, ud at runde Kronborg fra søsiden, videre over mod Helsingør Nordhavn, som i øvrigt er Danmarks næststørste marina med ca. 1.000 bådepladser. Til sidst ind gennem marinaens havneindløb for at lægge til kaj på den store midterste mole.

Havnerundfart, Helsingør

Turens varighed: Ca. ½ time
Antal passagerer: Max. 30
Afgangsdatoer: Mandag den 17. juli – 3. september inkl.
Afgangstider: Fra 10.30 – 15.30 én afgang i timen, i alt 6 afgange pr. dag
Priser: Voksen kr. 60,- , barn u/15 kr. 30,-

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik