Borgmester-opråb: For mange svingdørspatienter

Vi får flere svingdørspatienter, lyder det fra seks nordsjællandske borgmestre.

Flere og flere borgere udskrives fra hospitalet uden relevante, lægelige informationer og knap nok færdigbehandlede. Mange må genindlægges, og det giver ekstraudgifter i kommunerne.

Sådan lyder det fra seks nordsjællandske borgmestre i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis mandag.

- Vi oplever, at kommunens døgnpladser bliver hurtigt fyldt op også med patienter, som vi egentlig ikke er klar til at modtage. Vores døgnpladser er jo ikke et minihospital med slanger og ilt i væggen. Vi kan pleje patienterne, men vi har ingen læger tilknyttet, siger Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kjær til Frederiksborg Amts Avis.

Hun mener, at presset på kommunens økonomi øges.

- Vi har netop sat 17 millioner kroner ekstra af til vores medfinansiering af hospitalerne. Og det tæller dobbelt i takstren, hvis en af vores borgere genindlægges, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Tal fra Helsingør Kommune viser, at antallet borgere, der enten er udskrevet fra hospitalet eller har været i ambulant behandling, er steget siden 2007. Prognosen for 2015 siger 16.109 udskrivninger.

Antallet af ambulante behandlinger og andre hospitalsydelser modtaget af borgere i Helsingør er samtidig steget fra cirka 93.000 i 2007 til cirka 142.000 i 2014. Prognosen for i år siger 144.285 ambulante behandlinger.

- Det er det paradoksale, at selvom antallet af ambulante behandlinger stiger, så får det ikke antallet indlæggelser og udskrivninger til at falde, siger Benedikte Kiær til Frederikborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik