Se grafikken: Her skal du blive indendøre på grund af udslip

Nordsjællands Politi har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori det præciseres, hvor man skal forblive inden døre. Se hvor i grafikken herunder.

Eksplosion i Frederiksværk Foto: TV 2 Lorry

Politi, brand og redning var mødt talstærkt op ved en eksplosion i Frederiksværk onsdag eftermiddag. Foto: alarm112danmark.dk

1 af 2

OPDATERING: Politiet oplyser nu på Twitter, at branden er under kontrol, og der derfor ikke er fare forbundet med den længere.

Oprindelig artikel:

En eksplosion har rystet havnebyen Frederiksværk onsdag eftermiddag.

Læs også Eksplosion i Frederiksværk: Byen indhyllet i røg

I affaldssorteringsvirksomheden DeNova, der ligger på Havnevej 8 i Frederiksværk, skete der en eksplosion i en akkumulator.

I akkumulatoren var der saltsyre, og kemikalieudslippet kategoriseres som særdeles farligt. Det skyldes de farlige saltsyredampe, der er giftige ved indånding.

Derfor har Nordsjællands Politi og Beredskabsstyrelsen onsdag udsendt luftsirener og et varsel for et stort område i og omkring Frederiksværk.

Læs også Stort saltsyreudslip i Frederiksværk: Her er kommunens advarsel

Kilder, der bor i Frederiksværk, siger til TV 2 Lorry, at Søværnets Operative Kommando (SOK) nu har indsat en helikopter, der i øjeblikket befinder sig over Roskilde Fjord. 

Søværnets Operative Kommando har indsat helikopter over Roskilde Fjord Foto: TV 2 Lorry

Helt til Kulhuse og Hundested på den anden side af Roskilde Fjord skal beboere blive inden døre, slukke for ventilationsanlægget og lukke døre og vinduer.

Se, om du er berørt på kortet herunder:

Bor du i det pink-afgrænsede område ved Roskilde Fjord, skal du blive inden døre. Foto: TV 2 Lorry

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik