Krisecenter efterlyste hjælp til kvinder og børn: Nu drukner de i tøj

Hjælpen kom fra nær og fjern, da Frederiksværk Krisecenter for godt en måned siden bad om hjælp til at skaffe varmt tøj til de udsatte beboere.

Lige nu bugner tøjlageret med alle de donationer, der er kommet fra nær og fjern. Foto: Jarl Vogel

I september måned efterlyste Frederiksværk Krisecenter i Halsnæs Kommune varmt tøj og fodtøj til centerets udsatte beboere, som i øjeblikket består af ni kvinder og 14 børn.

Alle har fået varmt tøj på, og der er også til de næste, der kommer

Jarl Vogel, centerleder hos Frederiksværk Krisecenter

Og nu – godt en måned senere – har man modtaget så mange donationer, at krisecenteret ikke længere har plads til at modtage mere.

- Det er helt overvældende og fantastisk, hvor meget hjælp, vi har fået. Det varmer bare så meget, at folk fra nær og fjern har samlet ind og er kommet hele vejen op til os for at aflevere det, siger centerleder Jarl Vogel til TV 2 Lorry.

Læs også Krisecenter har en bøn: Børn og kvinder mangler varmt tøj

Han beretter for eksempel om foreningen ”Tøjindsamling til hjemløse/udsatte – Møn”, der en dag kom kørende med en hel trailer fyldt med brugbart tøj.

- Efter den ladning har vi ikke haft brug for mere. Vi har jo ikke så meget plads, så nu er der fyldt godt op. Alle har fået varmt tøj på, og der er også til de næste, der kommer. Det er jo meget rart, for vi ved jo aldrig, hvem der kommer ind ad døren, lyder det fra centerlederen.

Kan tage, hvad de skal bruge

Beboerne har sammen med personalet været med til at sortere det tøj, der er kommet ind. Og så har de kunnet tage det, de kunne bruge. Krisecenteret har efterfølgende oprettet et genbrugsrum, hvor tøjet bliver lagt i orden - som en lille "butik" - hvor beboerne, så kan gå ind og plukke det, de mangler.

Frederiksværk Krisecenter har oprettet en lille Foto: Jarl Vogel

- Kvinderne og deres børn, der bor her lige nu, er meget glade og taknemmelige for den hjælp, de har fået fra andre. Det har en kæmpe betydning, og det er med til også at give dem en tro på, at de kan komme videre fra de kår, de kommer fra, siger Jarl Vogel.

Frederiksværk Krisecenter får stadig en del henvendelser, men nu har man altså sagt stop for flere donationer.

- Så nu henviser vi folk til at hjælpe andre trængende, nu hvor vi har fået vores andel, siger Jarl Vogel.

Foreningen ”Tøjindsamling til hjemløse/udsatte – Møn” kom med en hel trailer med tøj til de udsatte beboere på Frederiksværk Krisecenter. Foto: Jarl Vogel

Foreningen ”Tøjindsamling til hjemløse/udsatte – Møn” kom med en hel trailer med tøj til de udsatte beboere på Frederiksværk Krisecenter. Foto: Jarl Vogel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik