Skolebus-ballade: Busserne gør kort comeback

Skolebusserne vender tilbage i Gribskov - men kun i lidt over et år.

Efter massive klager fra bekymrede forældre vender skolebusserne nu midlertidigt tilbage i Gribskov. Fra januar 2017 skal eleverne dog igen køre med offentlig transport.

I mellemtiden vil politikerne i Gribskov gøre et ihærdigt forsøg på at højne sikkerheden og forsøge at undgå busskift, så den upopulære busordning kommer til at fungere.

- Vi kan jo se, at den løsning, vi har lavet i første omgang, ikke er holdbar, siger formand for børneudvalget i Gribskov, Sisse Krøll Willemoes, Nytgribskov, til TV 2 Lorry.

Hun pointerer, at forarbejdet frem mod 2017 vil foregå i tæt dialog med forældre og skolebestyrelser.

- Vi skal se på, hvordan vi implementerer det bedst muligt, og vi skal se på den grundige analyse af kollektiv trafik, vi fik lavet i 2013, og arbejde videre med det. Vi skal ikke have en slingrekurs, hvor vi skøjter frem og tilbage. Vi vil gerne have flere i kollektiv trafik for kommunale midler, men vi kan se, at implementeringen er gået alt for hurtigt, og der har ikke været den nødvendige dialog, siger Sisse Krøll Willemoes til Frederiksborg Amts Avis.

Forældre har klaget over skolebusordningen, siden den blev indført i august. De har særligt været bekymret ved, at børn ned til fem år skulle skifte bus, når de skulle fra deres hjem til Bjørnehøjskolen. Mange forældre har også været bekymrede for sikkerheden ved busstoppesteder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere