Far til 13-årig sendte børnelokker i fængsel

27-årig mand idømt et års fængsel for at krænke mindreårige piger på nettet.

En årvågen far greb resolut ind, da han opdagede, at en voksen mand sendte beskeder med stærkt seksuelt indhold til hans datter.

Faren overtog kommunikationen med manden, og derefter var der oplysninger nok til at sende krænkeren bag tremmer.

Retten i Glostrup idømte i dag den 27-årige mand, der er fra Aarhus, et års fængsel. Han er dømt for at krænke syv piger i alderen til 10 til 13 år. Pigerne er fra hele landet.

Manden opsøgte pigerne på forskellige internetspil og havde derefter kontakt med dem via sms, Snapchat og Skype.

Men han begik en fejl.

Far overtog kommunikationen

- Da faderen til den 13-årige overtog kommunikationen efter sin datter, skete det på Skype. Og her havde manden oprettet en profil i sit eget navn og med et billede af sig selv. Det er et relativt almindeligt navn - men der er kun en med den fødselsdato, han havde opgivet, fortæller anklagerfuldmægtig Søren Yde Halse.

Den 13-årige pige og hendes familie bor i Københavns Vestegns Politikreds - og det var hertil, faderen henvendte sig med screenshots af den 27-årige aarhusianer og hans profil.

Man fandt hurtigt ud af, at der var andre ofre i sagen, og da det var Københavns Vestegns Politi, der modtog den oprindelige anmeldelse, så var det også her, efterforskningen foregik. Efterforskningen viste også, at han havde lokket to af pigerne til at sende ham intime fotos af sig selv, og derfor blev han også dømt for børnepornografi.

Den 27-årige mand er tidligere dømt for et enkelt tilfælde af sædelighedskriminalitet og var derfor kendt af politiet i forvejen. Ifølge Københavns Vestegns Politi overvejer han at anke dommen.

Anklagerfuldmægtig Søren Yde Halse havde nedlagt påstand om 10 til 12 måneders fængsel, og her valgte retten altså den hårde linje, da dommen endte med at lyde på et års fængsel.

Red Barnets om seksuelle krænkelser på nettet

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere